Beek Vooruit heeft de weg naar boven ingeslagen

0
199

Beek Vooruit is de laatste weken aardig op stoom, met zeven punten uit drie wedstrijden en elf doelpunten voor als balans. Het gaat samen met de terugkeer van Loek Schalk in zijn beste vorm. De 25-jarige Beekenaar scoorde maar liefst zes goals tegen Kruisland en Hoeven.

“Zelfs onze eigen fans waren verrast”, geeft Loek Schalk toe, over de 6-2-winst van Beek Vooruit op koploper Kruisland van afgelopen zondag. “Het was een wedstrijd uit het boekje, zat weer eens ouderwets mee. Iedereen was fit en we hadden geen schorsingen.” Het zegt veel dat Loek zelfs tijd had om de doelpuntenstrijd met zijn tweelingbroer aan te gaan. “Ik maakte er eerst eentje, Joost vervolgens twee. Toen dacht ik: nu moet ik er ook minimaal nog een maken, hij moet niet dichterbij me in de buurt komen qua doelpuntenaantal.”

Uit vorm De eerste seizoenshelft verliep niet naar wens. “Het was een beetje moeizaam, we stonden volgens mij in het begin zelfs op een degradatieplaats. Vorig jaar kon niet op, we streden tot het einde zelfs om een plek in de top vijf. En dat in ons eerste seizoen in de tweede klasse. We hadden daarom misschien voor dit jaar gewoon wat te hoge verwachtingen, maar sinds de winterstop hebben we de weg omhoog gelukkig weer gevonden.”

Schalk was zelf ook niet in topvorm. “Ik was een paar weken half geblesseerd. Daardoor liep het wat minder, kwam ik bijvoorbeeld steeds net niet op tijd. Ik ben nu sinds drie weken weer volledig fit en dat merk ik direct aan mijn vorm. Achteraf gezien had ik misschien niet moeten spelen met die liesklachten, maar ik dacht ook: we zitten vlak voor de winterstop, het kan nog wel.”

Doelen Hij wil minstens 23 doelpunten te maken, aangezien hij vorig jaar op 22 bleef steken. Loek heeft er inmiddels 15 in het netje liggen, Joost ademt hem in de nek met vier doelpunten minder. “Het is een gezonde concurrentiestrijd, maar je legt de ballen natuurlijk wel gewoon af als de ander er beter voor staat.”

Zo staan ze samen alweer op 26 goals, van de 38 die Beek Vooruit er tot nu toe maakte. Schalk hoopt dit seizoen ergens tussen plek 5 en 7 te eindigen. “Komende jaren hoop ik om de prijzen mee te kunnen doen. We spelen al een aantal seizoenen met een vaste kern en raken daardoor beter en beter op elkaar ingespeeld. We willen in ieder geval allemaal graag vooruit, de hele club kijkt naar boven.”

Foto: Nathalie Pompe