Bastiaansen kan niet meer zonder voetbal én TPO

0
349
inge-bastiaansen-tpo

Wat zestien jaar geleden begon als een grapje, is voor Inge Bastiaansen nu serieuze bezigheid. Want nadat de speelster van TPO op haar 21ste pas begon met voetballen, kan ze nu eigenlijk niet meer zonder. “Achteraf heb ik spijt dat ik het niet eerder ben gaan doen!”

Daarover straks nog veel meer, want we beginnen even bij het begin. Bij een grapje. “Of ik zin had om mee te doen, toen heb ik ‘ja’ gezegd…” En nu, inmiddels bezig aan haar zestiende seizoen, zit de 37-jarige Bastiaansen er dus nog steeds. “Ze noemen me ondertussen oude veteraan, ik weet niet of dat positief is, haha!” Na jarenlang tennis, nu dus voetbal. “Ik vind het spelletje gewoon heel leuk én het is voor mij een stok achter de deur om te blijven bewegen. Mij zie je niet in de sportschool hoor!”

Perfecte combi
Maar op een voetbalveld dus wel. Of in een overvolle kantine. “We hebben een heel gezellig en gemengd team. Ik ben één van de oudste meiden, de jongste is vijftien. Onderling gaat dat super goed!” Ook buiten het voetballen. “Veel gezelligheid, teamuitjes of samen op stap.” Toch, is Bastiaansen dan snel. “Op zondag willen we natuurlijk wel gewoon winnen. Je komt toch je bed uit…” Gelukkig voor haar en TPO, lukt dat over het algemeen vrij aardig. “Meestal net geen kampioen, maar we doen wel bovenin mee. Nu hebben we er een paar nieuwe speelsters bij, dat is aftasten. Een plek bij de eerste vijf zou leuk zijn.” Als iedereen er op zondag is, dan tenminste. “We moeten vaak wel moeite doen, om er genoeg te hebben. In totaal zijn we met achttien, maar twee zijn niet zo actief. En dan werken sommige meiden ook nog in de zorg.” Ondanks dat, is het nagenoeg ieder weekend, een feestje. “Lekker voetballen en sociaal kom je onder de mensen. Dat is voor mij de perfecte combi!” Zoals gezegd, had Bastiaansen er achteraf veel eerder aan moeten beginnen. “Daar heb ik wel een beetje spijt van. Daardoor heb ik nu ook niet al te veel techniek, dat was dan veel beter geweest.” Waar haar kwaliteiten dan wel liggen? “Hard werken en verdedigen, dat gaat me goed af. Iemand met doorzettingsvermogen en een speelster die je nog wel een paar keer tegenkomt. Best handig voor een back.”

Meeste punten
Zien ook steeds meer mensen langs de lijn, vertelt ze. “Tuurlijk is er nog altijd meer aandacht voor de mannen, maar ook bij ons wordt het steeds drukker.” Niet zo gek ook, vindt Bastiaansen. “Vroeger was het niet zo ‘normaal’ dat meiden gingen voetballen, nu leeft dat veel meer. Ook op het dorp.” En dus gaat het algemene niveau omhoog. “Het voetbal ziet er beter uit, er wordt meer gecombineerd en ook qua techniek maken we stappen.” Dan met een knipoog: “De vrouwen van TPO halen statistisch de meeste punten binnen van de senioren, dat wordt nog wel eens onderschat.” En ook in de derde helft, presteren ze uitstekend. “Ik houd van een wijntje én de gezelligheid!” Helemaal na een overwinning. “Het zou leuk zijn als we kampioen worden, maar dat zie ik dit jaar niet gebeuren. Voor de komende seizoenen, heeft dit team wel veel potentie.” Al zullen ze het dan bij TPO, wel zonder haar moeten doen. “Dit worden mijn laatste maanden. Ik ga bij DHV voetballen, dat is om de hoek én op zaterdag. Anders was ik hier gebleven.” Want aan stoppen, denkt Bastiaansen nog lang niet. “Deze meiden kunnen echt ver komen. Ik ga ze missen, maar kom zeker kijken!”

Klik op TPO voor de laatste artikelen over de club.
Klik op TPO voor meer informatie over de club.