Bas Luijkx komend seizoen in de hoofdmacht van RSV Rucphen

Bas Luijkx (18) speelt vanaf komend seizoen in de hoofdmacht van R.S.V. Rucphen. De talentvolle aanvaller schuift door vanuit de JO-19 1.

Het jeugdige talent begon al op zesjarige leeftijd met voetballen bij de club uit Rucphen. Hier heeft hij alle jeugdelftallen doorlopen. Uiteindelijk debuteerde Bas op zeventienjarige leeftijd, uit tegen NSV Nispen.

De jonge speler heeft deze keuze gemaakt om meer uitdagingen aan te kunnen gaan. ‘’Ik werd gevraagd door de huidige coach van het eerste elftal, Marco Klijs. Ik ben erg blij met de kans die hij mij bied. Tijdens de uitwedstrijd tegen NSV kreeg ik ongeveer vijftien speelminuten en dat beviel prima. Na de wedstrijd kreeg ik diverse complimenten over mijn optreden.’’

Bas kijkt terug op een prachtige periode in de jeugd van R.S.V. Rucphen. ‘’Ik heb alle jeugdelftallen van R.S.V. doorlopen en heb daar altijd met veel plezier in gevoetbald. Een speciale klik heb ik met het team dat één jaar jonger is dan ikzelf. Hierdoor kon ik telkens één jaar met mijn vrienden spelen en moest ik het jaar erop weer doorschuiven. Met dit vriendenteam speelde we elk jaar in de top drie en zijn we één keer kampioen geworden.’’

De speler zal zijn vorige elftal wel gaan missen. ‘’Het vriendenelftal in de jeugd is altijd een heel hecht team geweest. Zowel voor, tijdens, als na de wedstrijden was de sfeer onderling altijd goed. Er werden vele wedstrijden gewonnen. Dan is de sfeer natuurlijk uitstekend. Maar ook als er eens een wedstrijd verloren werd, werd het verlies snel verwerkt en keken we positief vooruit naar de volgende wedstrijd.’’

Het jeugdige talent wil zich in de hoofdmacht van R.S.V. Rucphen op technisch en tactisch gebied verder ontwikkelen. ‘’Ik wil mezelf kunnen aanpassen aan verschillende speeltactieken en de speelwijzen van mijn medespelers. Hierbij hoop ik van toegevoegde waarde te kunnen zijn in het elftal en dat ik kan bijdragen aan sterke resultaten voor het team.’’

Bas kijkt erg uit naar het komende seizoen, waar hij veel zal leren. ‘’Ik verwacht volgend seizoen bij de senioren minder ruimte te krijgen dan in de jeugd. Hierdoor zal ik slimmer moeten gaan spelen, waardoor ik voor mezelf ruimte kan creëren. Ik hoop op een mooi seizoen, waarbij ik met een aantal doelpunten een bijdrage kan leveren. Een periodetitel met R.S.V. 1 zou een mooi succes zijn!”

Klik hier voor meer informatie over R.S.V. Rucphen.

Voor een ander artikel over R.S.V. Rucphen, klik hier.

Klik hier voor een ander artikel.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SteDoCo-aanvaller Everon Pisas naar SC Feyenoord

Everon Pisas vertrekt na dit seizoen naar SC Feyenoord. De 28-jarige aanvaller speelt momenteel nog voor SteDoCo, maar heeft...

Braziliaanse spits blijft bij RBC Roosendaal

Zé Lucas, de Braziliaanse spits van RBC, speelt ook volgend seizoen in Roosendaal. De 28-jarige aanvaller, die inmiddels al zes...

Frans van Helvoirt ziet stabieler MVV’58

Frans van Helvoirt was al eerder in beeld om trainer te worden van MVV’58, maar afgelopen zomer kwam het...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.