Bas Frijters heeft vertrouwen in Beek Vooruit

0
166

Bas Frijters (29) speelt al zijn hele leven voor Beek Vooruit. De verdediger heeft het naar zijn zin bij de club én voetbalt op een aardig niveau. Dit seizoen begon moeizamer dan gehoopt voor de tweedeklasser, maar daar schrikt Frijters niet van.

“Het zit af en toe een klein beetje tegen. Van paniek is absoluut geen sprake, dat is niet aan de orde. Dit gebeurt weleens.” Bas Frijters is een van de ervaren voetballers in het eerste elftal van Beek Vooruit. Hij heeft al veel meegemaakt in het oranje-zwart: een degradatie, maar vooral veel hoogtepunten. Een promotie naar de derde klasse en een paar seizoenen later het kampioenschap in die competitie. “Dat kampioenschap was heel mooi, maar die nacompetitie wedstrijden tegen RCD en WDS’19 aan het einde van het seizoen 2013- 2014 waren ook geweldig. We gingen met de hakken over de sloot naar de derde klasse, dat ging er echt stevig op. Toen hadden we het doel van de club bereikt, we wilden in de derde klasse een stabiele factor worden. Maar het ging in de seizoenen daarna zo goed, dat we uiteindelijk kampioen werden en dus weer promoveerden.” En die tweede klasse past prima bij dit Beek Vooruit, zo ziet de 29-jarige verdediger. “Iedereen die in het eerste van nu speelt, kan dit niveau aan.”

REGENDEBUUT
Beek Vooruit was Frijters’ eerste club en hij is nooit meer weggegaan. “Ik heb alle jeugdselecties doorlopen, om uiteindelijk eerst drie jaar in het tweede te spelen, waarna ik acht seizoenen geleden definitief bij het eerste kwam. Ik herinner me mijn debuut nog goed: het was ergens op een veld bij Advendo, in de regen. Ik mocht vijf hele minuten meedoen. We wonnen die wedstrijd en ik pakte gelijk een gele kaart. Een terechte, dat was een goede overtreding”, vertelt hij grijnzend. Hij is momenteel vaak rechtsback, maar kan overal in de laatste linie zijn ei kwijt. Frijters heeft nog wel meer gele kaarten gepakt na zijn debuut. “Ik ben niet vies van een stevige tackle.”

Nooit heeft de verdediger gedacht aan een uitstapje. “Al mijn vrienden spelen bij Beek Vooruit, ik heb nooit het gevoel gehad dat ik weg wilde.” Zoals in het andere verhaal op deze pagina te lezen is, vertrekt trainer Arno Gabriëls na zes seizoenen bij Beek Vooruit. Frijters gaat hem missen, maar denkt ook dat het een goede keus is. “We hebben bijna alleen maar successen gehad onder Arno, zullen hem echt missen. Niemand heeft ooit echt problemen gehad met de trainer, dus het is aan de ene kant wel jammer dat hij stopt. Maar het is misschien ook juist wel goed dat er een frisse wind gaat waaien.” En wie weet wat die nog uit deze spelersgroep kan halen. Een uitgebalanceerde spelersgroep, vol talenten, maar ook routiniers als Frijters

Meer informatie over Beek vooruit? Klik hier.
Klik hier voor nog een ander artikel over Beek vooruit.