Bart Molenaar van VVGZ viel van de ene in de andere blessure, maar hoopt sterker terug te keren  

0
285
VVGZ-Bart Molenaar

Bart Molenaar speelde tot zijn achttiende bij GSC/ODS, waarna een overstap maakte naar VVGZ. Hier speelde hij in het eerste totdat de coronapandemie uitbrak. Toen hij eindelijk weer kon spelen kreeg hij last van een “voetbalenkel” en later een ingescheurde en vervolgens volledig gescheurde kruisband. Inmiddels is Molenaar vier en halve maand bezig aan zijn herstel en hoopt hij na de zomer weer op het veld te staan.

“Voetbalenkel”
Toen er na de corona periode eindelijk weer gevoetbald mocht worden kreeg Bart Molenaar last van een “voetbalenkel”. Om hiervan te herstellen moest hij geopereerd worden. Na vier maanden was hij volledig hersteld en mocht hij dertig minuten invallen tegen ASWH.

Opnieuw geblesseerd na basis rentree
De tweede wedstrijd na zijn blessure tegen Wieldrecht mocht molenaar in de basis starten tegen. Dit verliep niet zoals gehoopt want na één minuut sprong zijn tegenstander op zijn knie, waarbij hij zijn kruisband inscheurde. “Ik ben toen bij het ziekenhuis geweest en daar gaven ze aan dat ik mijn knie nog kon optrainen. Dit heb ik drie maanden lang gedaan, waarna ik weer aansloot bij de groep. Echter had ik bij de eerste groepstraining wederom veel pech. Ik scheurde toen namelijk mijn kruisband volledig af, terwijl er niemand in de buurt was.”

Mentale tik
De blessures hebben veel impact gehad op het mentale aspect van Bart. Sociaal gezien is het erg lastig voor hem want hij verloor zijn teamgevoel. Echter probeert hij niet bij de pakken neer te gaan zitten. Molenaar weet namelijk 100% zeker dat hij weer op het veld wil staan en doet er dan ook alles aan om dit doel zo snel mogelijk te realiseren. Om dit doel te bereiken loopt hij drie keer per week bij NH-fysio. Verder gaat hij naar de sportschool om de rest van zijn lichaam zo fit mogelijk te houden. “Ik verwacht sterker terug te komen na mijn blessure, zeker qua fysiek en conditie.”

Hoop op een snelle terugkeer
Voor de blessure van Molenaar staat in principe twaalf maanden herstel. Dit betekend dat hij eind oktober weer wedstrijden zal kunnen spelen. Toch hoopt hij stiekem na de zomer alweer wedstrijden te kunnen spelen en heeft hij goede hoop dat hij sterker terug zal keren dan ooit!

Klik op VVGZ voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VVGZ voor meer informatie over de club.