Baronie ontvangt bijzonder certificaat voor de jeugdopleiding

Voetbalvereniging Baronie heeft het certificaat ‘Lokale jeugdopleiding’ ontvangen van de KNVB. Daarmee is Baronie de enige club in Breda met deze titel, die vertelt dat de kwaliteit van de jeugdopleiding in orde is.

Baronie is het afgelopen jaar binnen een kwaliteits- en performanceprogramma op 65 punten getest. Het ging onder meer over beleid en bestuur, opleidingsvisie, het technisch kader, ontwikkelkansen voor jeugdspelers en trainingsprogramma’s. De certificering ‘Lokale jeugdopleiding’ geeft aan dat de club het goed doet op het gebied van selectieteams, selectietrainers en de organisatie van de jeugdopleiding. De Bredanaars hebben ook enkele verbetertips gekregen.

In het eindrapport was veel waardering voor de opleidingsvisie en methodiek die gehanteerd wordt bij Baronie, de doorstroomkansen van jeugdspelers en de positieve houding van de jeugdcommissie en het hele technisch kader.

Baronie is één van de ongeveer honderd clubs in Nederland met dit certificaat, op een totaal van ruim 2600 voetbalverenigingen. Het certificaat werd op zondag 25 augustus aan hoofd jeugdopleiding Ischa Immers uitgereikt. Bestuurslid Jeugdzaken Anja Frijters vertelt dat Baronie hier trots op is, maar ook al vooruit kijkt. “Dit is een geweldige impuls voor de jeugdopleiding en de hele vereniging. We hebben met de certificering de bevestiging gekregen dat we goed bezig zijn. We weten nu ook wat we moeten doen om de laatste stappen te zetten naar het ambitieniveau dat we nastreven, de regionale status. Verdere ontwikkeling van onze jeugdopleiding staat daarbij op nummer één, zodat de doorgroei van jeugdspelers naar Baronie 1 meer regel is dan uitzondering. Met een nieuw hoofd jeugdopleiding, uitbreiding van het technisch kader, trainerscursussen voor ouders en junioren, maar ook met het opzetten van goede scouting, videoanalyse en spelersvolgsysteem zetten we weer een volgende stap.”

Bron: Baronie

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

CION heeft deze zomer de handen vol

Voor CION wordt het een zomer zonder vakantie. De bal mag dan even niet rollen, de club staat voor...

Dubbele schaar bij meisjesdag MVV’27

MVV’27 voert de meidenjacht op. De club hield onlangs de eerste meisjesdag ooit met als doel Maaslandse meisjes te...

RKC Waalwijk verrast dit seizoen vriend en vijand

Qua begroting zou RKC Waalwijk in de kelder van de eredivisie moeten bungelen, maar de Brabantse profclub streed dit...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.