Baron de Boer knokt zich in het eerste

0
196

Niels de Boer (20) voelt zich goed op zijn plek in het groene shirt van Baronie. Hij doorliep alle selectieteams vanaf de JO15 op de Blauwe Kei en is inmiddels een vaste waarde in het eerste elftal van Jurriaan van Poelje. Dat team strijdt dit seizoen zelfs om promotie in de Hoofdklasse.

Waar Baronie vorig jaar nog weleens wat aanvallende kwaliteiten miste, heeft het afgelopen zomer met onder meer Moustafa Mohammad en Jorik Mijnhijmer enkele waardevolle impulsen in het team gekregen. Dat betaalt zich uit, want de Baronnen doen mee in de top van de hoofdklasse. “Het gaat heel goed, we overtreffen onze eigen verwachtingen. We hopen minimaal een periodetitel te pakken, zodat we de nacompetitie in kunnen. Hopelijk kunnen we dit niveau vasthouden, dan zit er misschien nog wel meer in”, vertelt Niels de Boer. “Verdedigend stond het vorig seizoen al wel goed, maar nu hebben we voorin ook jongens lopen die het verschil kunnen maken.”

De Boer is een minder in het oog springende speler dan bijvoorbeeld Mohammad of Mijnhijmer, maar de verdedigende middenvelder heeft zich dit seizoen wel bewezen in de ogen van trainer Van Poelje. “Vorig jaar kwam ik over van de jeugd, dat was even wennen. Ik speelde in de JO19-1 wel in de Tweede Divisie, maar qua slimmigheidjes en fysiek is het seniorenvoetbal toch net weer wat anders. Ik baalde wel dat ik in het tweede team moest beginnen, dat was een domper, maar ik heb mijn koppie niet laten hangen en ben keihard blijven werken, goed blijven trainen en heb me laten zien in de wedstrijden. In de winterstop kreeg ik de kans toen het eerste wat blessures had. Die heb ik gegrepen en nu ben ik een vaste waarde geworden. Dat voelt erg goed. ‘’

De 20-jarige Baron speelde tot de C-jeugd bij TSC in Oosterhout, maar kwam via wat vrienden bij de Bredase hoofdklasser terecht. “Ik voel me hier op mijn plek. Ik was op zoek naar een iets hoger niveau en professionaliteit, dat vond ik hier, maar het is ook nog eens erg gezellig bij Baronie. Zeker met de nieuwe eigenaar van de kantine, die doet er alles aan om van Baronie een sfeervolle en hechte vereniging te maken. Prestaties zijn hier belangrijk, maar voor en na de wedstrijd is er ook tijd om te genieten.”

De verdedigend ingestelde speler is ambitieus binnen de voetballerij, is benieuwd hoe ver hij kan komen. “Ik zit hier nu heel goed op mijn plek, ben niet van plan snel weg te gaan. Ik kan bij Baronie nog veel leren en mezelf ontwikkelen, maar als de tijd rijp is, wil ik weleens kijken of ik een stap hoger kan zetten. Iedere voetballer wil zijn plafond vinden.” Maar eerst die strijd om promotie. “Als we zo door blijven gaan, kunnen we heel ver komen.”