Barendrecht wint van Jong Almere City

0
126

Barendrecht is goed uit de winterstop gekomen door met 1-0 te winnen van Jong Almere City. Het was een zeer belangrijke overwinning voor de strijd om degradatie op sportpark De Bongerd.

Zaterdagmiddag was ook de terugkeer van de nieuwe trainer van Barendrecht Jack van den Berg. De trainer stond eerder al negen jaar aan het roer en keerde na drieenhalf jaar terug bij de club. Hij moet ervoor zorgen dat Barendrecht niet degradeert, een beeld dat steeds meer in beeld kwam na de afgelopen seizoenhelft.

De wedstrijd begon met een kans voor Bas Mourtis na vijf minuten. Zijn schot werd te slap ingeschoten. De eerste kans voor Jong Almere City was na 11 minuten, toen een voorzet door iedereen gemist werd. Na een half uur voetballen was het Danny Monster die met een kopbal gevaarlijk werd, maar keeper Stijn Keller kon gemakkelijk redden. Niet veel later was het Nick van der ploeg die een bal prachtig uit de kruising hield, na een schot van Alfred Mensah.

In de tweede helft kwam Barendrecht goed uit de kleeedkamer. Na een aantal minuten kreeg de thuisploeg een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Yarick Dorst schoot de vrije trap in de muur, maar de rebound schoot hij laag langs de keeper Keller (1-0). De ontlading was groot na de goal.

De voorsprong gaf de rood/witten vertrouwen, de thuisploeg zette de gasten uit Almere onder druk en probeerden het overwicht ook om te zetten in een tweede doelpunt. Maar doordat een tweede treffer uitbleef, hield ook Jong Almere City zicht op een resultaat. Tien minuten voor tijd zorgde gefrommel in de Barendrecht-defensie ineens voor twee forse kansen voor de Flevolanders, maar dankzij sterk herstel van de Barendrecht-verdedigers kon er niet worden geschoten op het Barendrecht-doel. Jong Almere City trof even later wel doel, maar de aanvaller van de gasten deed dat in ruime buitenspelpositie en zag de treffer afgekeurd worden. In de blessuretijd kreeg Bas Mourits nog een kans op 2-0, maar hij schoot de bal naast de goal. Na drie minuten extra tijd floot de prima leidende scheidsrechter Voncken voor het laatst, waardoor Barendrecht drie belangrijke punten kon bijschrijven.

Barendrecht gaat volgende week op bezoek bij HHC Hardenberg. Jong Almere City speelt thuis tegen AFC.