Barendrecht VR2 – SSS VR2

0
103

De selectie van SSS VR2 is al een aantal weken in training onder leiding van trainer Jan Nuts, maar afgelopen donderdagavond (30 augustus) werd er dan toch voor het eerst een wedstrijd gespeeld. Er was al wel eerder een oefenwedstrijd gepland, maar deze kon helaas niet doorgaan. De donderdagavond vlak voor de eerste bekerwedstrijd kon er alsnog in Barendrecht worden geoefend!

Op dinsdag 14 augustus was de eerste training waarna er meerdere trainingen volgden, ook al was het soms met een kleinere groep, want een aantal speelsters kregen de kans in VR1. Toch kunnen de meiden, die het niet gered hebben, in Vrouwen 2 naar een hoog niveau toewerken, want in de 1e klasse zal het ook echt niet makkelijk worden. De laatste trainingen stonden onder leiding van Sander Veldhoen, die aansluit bij de groep als assistent-trainer en daarmee een stap kan zetten in zijn trainerscarrière na het behalen van de KNVB opleiding UEFA C (TC III).

In de voorbereiding maakten de meiden stappen in hun fitheid en voetbal, want dan ook afgelopen donderdag zichtbaar was in de oefenwedstrijd!

Tegenstander was namelijk bij deze eerste oefenwedstrijd van het seizoen Barendrecht VR2 (die dit seizoen in de 2e klasse uitkomen).

Trainer Jan Nuts had twee opstellingen gemaakt die de eerste helft zouden spelen en halverwege zouden wisselen. De eerste minuten was het spel van SSS kant nog niet sterk. De meiden moesten dan ook nog wennen aan elkaar, speelwijze en inzet bij zo´n wedstrijd. Zo werd de lange bal nog iets te veel gebruikt. Wel werd al twee keer gescoord! Griffith had een mooie steekpass op Suzanne, die bal in de rechterhoek schoot, 0 – 1. Het tweede doelpunt viel opnieuw na pass van Griffith, ditmaal een lange bal, die Tanisha vervolgens binnenschoot, 0 – 2.

De meiden gingen steeds beter combineren en leverde dan ook iets meer controle en kansen op. De 0 – 3 was een mooie aanval over de rechterkant met een voorzet van Kim Vermaas, waarna Jamie vanaf de rand van het strafschopgebied de bal in de verre hoek schoot. Voor rust viel ook de 0 – 4 nog! Chantal verzorgde, nadat ze een tegenstander passeerde, de voorzet waarmee ze Patricia voor een leeg doel zette. Patricia tikte de bal simpel binnen. Beide opstellingen wisten tweemaal te scoren in de eerste helft, dus dat maakte niet het verschil.

In de tweede helft hield trainer Jan verder rekening met de pijntjes en zaterdag de eerste bekerwedstrijd. Hierdoor speelden een aantal meiden de wedstrijd verder uit, of kregen vroegtijdig een wisselbeurt. Het spel was met vlagen sterk. Er werd gecombineerd en naar een opbouw van de aanval gezocht. Er werd nog tweemaal gescoord, beide door Chantal. Bij de eerste na een foutje van de keepster van Barendrecht, die de bal zo in de voeten schoof, waarna Chantal haar passeerde en binnenschoot. Het andere doelpunt viel uit een voorzet van Suzanne.

Ook Barendrecht scoorde eenmaal uit een voorzet, die bij de tweede paal kon worden binnengekopt.
Een mooie eerste oefenwedstrijd voor SSS VR2, die met 1 – 6 gewonnen werd!

Zaterdag reist SSS VR2 naar Sassenheim voor de eerste bekerwedstrijd tegen de hoofdklasser Ter Leede VR2 om 12:30 uur.