ASWH sneuvelt na strafschoppen in bekertoernooi

0
268
1-THV_0196

Het toernooi om de districtsbeker Zuid I is voor ASWH zaterdag al in de eerste ronde ten einde gekomen. De ploeg van trainer Roy Brinkman bleef na negentig minuten op 1-1 steken tegen WNC, waarna de eersteklasser de noodzakelijk geworden strafschoppenreeks won. Hoewel de Ambachters betere wedstrijden hebben gespeeld, was de uitschakeling op basis van de kansenverhouding in met name de eerste helft niet nodig. Ook liet ASWH in de strafschoppenserie tot twee keer toe een ‘matchpoint’ liggen, waardoor het een teleurstellende middag werd op sportpark Schildman.

Voor het eerst sinds 2016 was ASWH weer actief in dit toernooi, dat een ticket kan opleveren voor de TOTO KNVB Beker. Alle reden dus om het toernooi serieus te benaderen en dat gebeurde dan ook. Wel koos trainer Brinkman voor enkele andere spelers ten opzichte van de laatste competitieduels. Daardoor verdedigde Alejandro Platero Bustos het doel, vormden Luis Pedro en Bryan Dekker het centrale duo achterin en kreeg Wadie Daouameur voorin een basisplaats. In de wedstrijdselectie ontbraken nog altijd de geblesseerde Jordan Gout en Jessy Hommersom. Wel was er plek voor een debutant. Jesse van Es, speler van Onder 23, zat op de reservebank.

Al snel werd duidelijk dat WNC een defensief strijdplan hanteerde. Met een hecht georganiseerde verdediging probeerden de gasten uit Waardenburg het ASWH lastig te maken, waarbij de bezoekers zelf op de omschakeling loerden. Om zo’n code te kraken kan een vroeg doelpunt een steuntje in de rug vormen. In de openingsfase kreeg ASWH ook tot twee keer toe de kans om de leiding te nemen. Aanvoerder Edon Fetahi had ronduit pech toen hij na een hoekschop van Lovette Ofori op de lat kopte en even later stuitte Bradley Tuinfort op de doelman van WNC, nadat hij dankzij goed doorjagen van Joshua Adney een schietkans kreeg.

De vlotte voorsprong bleef dus uit en ook in het restant van de eerste helft verzuimden de Ambachters te scoren. De doelman van de gasten tikte een poging van Edon Fetahi uit de hoek en had later ook een redding in huis op een schot van Wadie Daouameur. Daarna bleven echte kansen voor ASWH uit. Zelf kwam WNC nauwelijks bij het Ambachtse strafschopgebied, maar de bezoekers haalden dus wel zonder kleerscheuren de rust.

De tweede helft gaf een ander beeld. ASWH startte slordig en gaf al snel twee goede kansen weg door miscommunicatie achterin. Gelukkig hadden de aanvallers van WNC het vizier daarbij niet op scherp staan. Even later kregen de Ambachters een uitgelezen mogelijkheid om te scoren. Omdat de doelman van WNC een terugspeelbal opraapte, gaf de scheidsrechter een indirecte vrije trap in het strafschopgebied. Na lang beraad haalde Stefan Watson uiteindelijk de trekker over, maar zijn harde schot eindigde naast de goal. Bryan Dekker had toen al het veld verlaten voor Tristan Armand, omdat hij zich bij een verdedigende actie blesseerde. Later kwam ook Genridge Prijor er in de voorhoede bij voor Wadie Daouameur.

Halverwege de tweede helft mocht ASWH wel juichen. Na een dieptepass van Tristan Armand was Joshua Adney eerder bij de bal dan de uitgekomen doelman. Adney tikte het speeltuig langs de keeper, waarna Bradley Tuinfort voor alle zekerheid het laatste tikje gaf: 1-0. Eindelijk had ASWH de voorsprong te pakken. WNC gaf zich echter nog niet gewonnen en kreeg nieuw vertrouwen toen de bal na een vrije trap op de lat eindigde. Zes minuten voor tijd besloot de ingevallen Mirel Ibrahimovic van ruime afstand uit te halen. Zijn schot vloog fraai binnen in de verre hoek en daardoor stond het weer gelijk.

Met de verse offensieve krachten Jesse van Es en Jari Bendt voor Bradley Tuinfort en Lovette Ofori probeerde ASWH nog een slotoffensief op te zetten, om een strafschoppenserie te voorkomen. De slotfase werd met twee rode kaarten in toegevoegde tijd echter vooral rommelig. Eerst moest WNC-speler Ritchie Zinga met direct rood van het veld na een elleboogstoot tegen Jullien Moerman, maar enkele minuten later kreeg Joshua Adney een tweede gele en dus rode kaart van scheidsrechter De Witte. Toen de leidsman voor het laatst floot, was het dus tien tegen tien.

Strafschoppen moesten de beslissing gaan brengen. Namens WNC maakten achtereenvolgens Matthijs van Gessel, Michael Soepnel, Gideon Emanuels en Nehemia Sanaky geen fout. Ook de ASWH’ers Genridge Prijor, Edon Fetahi, Jari Bendt en Stefan Watson schoten feilloos raak. Mirel Ibrahimovic, ongetwijfeld vol vertrouwen door zijn fraaie doelpunt, besloot de vijfde strafschop van WNC op een bijzondere manier te nemen. Zijn ‘Panenka’ eindigde boven de lat. Debutant Jesse van Es kreeg daarop de kans om ASWH aan de winst te helpen, maar hij stuitte op doelman Jamil Kools. Omdat Alejandro Platero Bustos vervolgens de strafschop van Niels de Kock keerde, kreeg ASWH nog een matchpoint. Helaas was dit niet aan Luis Pedro besteed, want ook de routinier zag zijn schot gestopt worden door Jamil Kools. Joël Videira van WNC en Sam van Veen faalden vervolgens niet, waarna doelman Jamil Kools zelf de volgende strafschop benutte. De keeper van de bezoekers groeide uit tot man van de wedstrijd door vervolgens de penalty van Tristan Armand te stoppen.

Zo vloog ASWH dus al na één ronde uit het bekertoernooi. Een flinke tegenvaller, die uiteraard voor teleurgestelde gezichten zorgde. De uitschakeling betekent dat de blik volledig op de competitie gericht kan worden. Daarin staat volgende week de belangrijke wedstrijd tegen LRC Leerdam op het programma. Een ideale gelegenheid om sportieve revanche te nemen voor zaterdag!

ASWH – WNC 1-1 (0-0), WNC w.n.s. 5-6
67. 1-0 Bradley Tuinfort 84. 1-1 Mirel Ibrahimovic
Scheidsrechter: Martin de Witte

ASWH: Alejandro Platero Bustos; Jullien Moerman, Luis Pedro, Bryan Dekker (51. Tristan Armand), Stefan Watson; Edon Fetahi, Joshua Adney, Sam van Veen; Lovette Ofori (90. Jari Bendt), Bradley Tuinfort (90. Jesse van Es), Wadie Daouameur (62. Genridge Prijor)

WNC: Jamil Kools; Joël Videira, Roman Rahmani, Michael Soepnel, Zain Moghal (87. Corneo Kardol); Corsin Vogtlander (62. Niels de Kock), Nehemia Sanaky, Matthijs van Gessel; Joel Sanaky (46. Gideon Emanuels), Steven van de Vreede (62. Mirel Ibrahimovic), Ritchie Zinga