Rhoon eenvoudig door naar volgende ronde KNVB beker

0
173
20231021-Rhoon-ASC

VV Rhoon wilde maar wat graag de pijnlijke nederlaag van vorige week wegspoelen. Dat zou moeten gebeuren tegen ASC uit Oegstgeest. ASC dat staat voor Ajax Sportman Combinatie, uitkomend in West II 3e klasse A, een extra reden dus voor de thuisploeg die onder de rook van Rotterdam opereert.

VV Rhoon miste voor deze wedstrijd wel een 4-tal basisspelers. De wedstrijd was nog geen 3 minuten onderweg toen er heel onnodig balverlies plaats vond. ASC krulde uit de tegenaanval de bal uitstekend in de verre hoek. Een streep door de rekening van vv Rhoon die toch weer in de achtervolging moest. Al snel trok Rhoon het initiatief naar zich toe en dat leidde tot een aantal mooie kansen. Maar zoals vaker is een kans krijgen en deze ook benutten een groot verschil voor Rhoon. Tot de 38e minuut waarbij een lange voorzet van rechts bij Tom de Boer terecht kwam, die wel raad wist met deze kans. De 1-1 was een feit.  Vlak voor rust schoot Ricardo Merrelaar na een mooie aanval tegen de lat. Hierdoor bleef 1-1 ook de ruststand in deze bekerpot.

In de 2e helft werd al gauw duidelijk dat er maar één ploeg met de winst kon achterblijven en dat was Rhoon. Andrew Diaz d’Ullois kwam na rust in het veld voor zijn eerste officiële minuten voor Rhoon. Leuk voor hem was dat hij direct ook degene was die de 2-1 in de korte hoek binnen schoot. Enkele minuten later legde Rhoon de mooiste aanval van deze wedstrijd op de mat. De bal kwam na goede combinaties terecht bij Paco vd Vlist die een ouderwetse wegdraaiende voorzet gaf die bij de 2e paal door Tom de Boer binnengegleden kon worden. 10 minuten later werd Ricardo Merrelaar aangespeeld op randje 16, op karakteristieke wijze stuurde hij twee man het bos in en schoof de bal onder de graaiende doelman van ASC door. In de 82e minuut was het Tom de Boer die met een bekeken schot zijn hattrick van vandaag voltooide. 5-1 bleek ook de eindstand.

VV Rhoon dus in de koker voor de volgende ronde van de KNVB Districtsbeker. Benieuwd welke tegenstander daaruit rolt.

Komende zaterdag 28 oktober speelt Rhoon om 15:00 uur thuis voor de competitie tegen Vierpolders en uiteraard kunnen ze ook dan de steun van het publiek weer goed gebruiken.

Klik op vv Rhoon voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Rhoon voor meer informatie over de club.