Andreas Becker hoopt zichzelf op te werken tot vaste basisspeler bij HVV’24

0
229

Voor de winterstop bleef HVV’24 uit Hulst ongeslagen in de 3e Klasse A van het zondagvoetbal en was koploper. Na de winterstop bleken de Hulstenaren toch niet onklopbaar. Nederlagen tegen Terneuzen én buurman Clinge hakten erin. Ook bij de jonge verdediger Andreas Becker, die momenteel even zijn basisplek lijkt kwijt te zijn.

van-acker

“We zijn verre van goed uit de winterstop gekomen inderdaad. Waar dat precies aan ligt, dat is voor iedereen wel een raadsel. Ook ons veldspel was niet goed de laatste wedstrijden en dat is toch normaal gezien wel een van onze kwaliteiten. Zelf bracht ik ook niet voldoende en na koos de trainer voor iemand anders op mijn positie. Teleurstellend natuurlijk, maar ik kan alleen maar hard blijven werken en dan weer het ongelijk van de trainer bewijzen.”

De 19-jarige Becker begon bij HVV’24 in de jongste jeugd, maar maakte in de D-pupillen de overstap naar het Belgische Sint-Niklaas. Daar speelde hij een aantal seizoenen tot hij in de JO19 terugkeerde naar HVV’24. “Vorig seizoen mocht ik al meetrainen met het eerste en vanaf dit jaar zit ik vast bij de selectie. Het is voor mij zaak om vooral op dit niveau minuten te kunnen maken. Je wilt altijd spelen, maar ik ben ook realistisch. Als je negentien bent dan is elke wedstrijd die je in de basis begint er eentje in bonus. Maar het is ook zo, dat zo’n basisplaats wel naar meer smaakt. Ik heb in de voorbereiding goed gepresteerd en dat gaf voor de trainer de doorslag om me ook in de competitie op te stellen. Dat ik nu even een pas op de plaats moet maken is jammer, maar hoort ook bij ontwikkelen en beter worden als voetballer.”

Het beste vindt Becker zichzelf tot zijn recht komen in het hart van de defensie, maar daar staan momenteel Dion Weemaes en Ties Kerckhaert, beiden volgens Becker onomstreden en ‘verder’ dan hemzelf. “Dus meestal speel ik nu als rechtsback en dat vind ik ook een mooie positie om te spelen, zeker als je zoals wij vaak in balbezit zijn. Het geeft me de kans om mee op te komen en dan ook in aanvallende zin mijn steentje bij te dragen. Al moet ik het vaak van mijn voetballend vermogen en mijn inspeelpass hebben. En dat komt in mijn ogen beter tot zijn recht als ik in de as kan spelen. Door de afwezigheid van Ties heb ik daar ook al wat wedstrijden gespeeld overigens.”

Tegen Terneuzen had Becker, net zoals de rest van zijn team, een heel zware middag en werd HVV’24 in eigen huis volledig overklast. Het zag daardoor ook de periodetitel aan de neus voorbij gaan want die was een prooi voor de Terneuzenaren. “Dat is zonde natuurlijk, want wij willen met HVV’24 graag meedoen voor promotie of een eventuele titel. Maar dan zullen we weer heel snel de vorm van voor de winter moeten hervinden.”

mzc

Ook Becker zal zichzelf weer moeten bewijzen en terug zien te knokken naar de vorm die hij in de voorbereiding aan de dag legde. “Ik had vooraf aan het seizoen weinig verwachtingen. Had me ook ingesteld om in eerste instantie mee te trainen en wedstrijden te spelen bij het tweede. Dat liep al anders. Nu is het even een tegenvaller dat ik vanaf de bank moet toekijken. Dat zegt veel over mijn ambitie. Ik spreek ook veel met de oudere spelers en met de trainer. Daarvan probeer ik te leren en beter te worden. Ik hoop dat ik in het restant van dit seizoen, waar nog wedstrijden voldoende aankomen, mezelf terug te knokken. Het liefst wil ik in de toekomst mijn kwaliteiten tonen als centrumverdediger, maar tot die tijd speel ik waar de trainer me opstelt. Hoe vaak dat is, ligt echter volledig aan mezelf. Daarvan ben ik me goed bewust.”

Klik op HVV’24 voor het laatste artikel van de club.