Aldo Tagliasacchi, droomt van basisplaats bij Hardinxveld

0
703

Bij Hardinxveld is de instroom van talenten uit de eigen opleiding vrijwel onuitputtelijk. Niet eens opmerkelijk is dat er bij de enige club in het dorp half juni geen mutaties waren. Een van de nieuwkomers bij de selectie van de nieuwe trainer Theo de Boon is Aldo Tagliasacchi.

HARDINXVELD Tagliasacchi heeft ongetwijfeld een van de mooiste namen in Hardinxveld-Giessendam. Hij is een zoon van een Italiaanse vader en een Nederlandse moeder en pas 20 jaar, spitspeler en gemakkelijk scorend. In de laatste oefenwedstrijd op weg naar de meer serieuze wedstrijden scoorde Tagliasacchi driemaal tegen Arkel. Een tegenstander die Hardinxveld ook in de competitie tegenkomt. Dan mag uiteraard meer weerstand van de club waar Frenkie de Jong op 6-jarige leeftijd voor het eerste tegen een bal trapte, worden verwacht. Zijn jongere broer Youri staat bij het huidige Arkel afwisselend op het middenveld of centraal achterin.

Tagliasacchi kwam op zijn achttiende al bij het eerste elftal van Hardinxveld. Zijn ontwikkeling werd afgeroomd door corona. Een periode waarin weinig werd gevoetbald. ,,Vorig seizoen voetbalden wij niet onaardig, maar pakten op beslissende momenten de punten niet. Wij hebben met mijnheer Theo de Boon een goede en ervaren trainer. En nee, wij willen op voorhand geen favoriet voor de titel worden genoemd. Dat creëert alleen maar druk. Wij moeten lekker gaan voetballen. Hopelijk kiest de trainer mij bij de selectie. Ik heb er echt veel zin in, maar er is de nodige concurrentie”, weet Tagliasacchi.

Eind augustus was nog niet bekend hoe De Boon zijn selectie ging samenstellen. En al wil men aan de Sluisweg de druk eraf halen, met De Boon terug als trainer en de uitslagen van de voorbereiding in het geheugen, wordt van Hardinxveld verwacht dat het om de prijzen gaat spelen.

Klik op Hardinxveld voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Hardinxveld voor meer informatie over de club.