Adil Auassar hangt zijn schoenen aan de wilgen en gaat verder als trainer in de Eredivisie

0
287
Sparta_Rotterdam_logo_Adil Auassar

Adil Auassar, bekend als een van de sterkhouders van Sparta Rotterdam, heeft besloten zijn voetbalcarrière vaarwel te zeggen en de uitdaging aan te gaan als assistent-trainer. Betrouwbare bronnen bevestigen dat Auassar, op 36-jarige leeftijd, de assistent wordt van de gerenommeerde Henk Fraser bij RKC Waalwijk.

Eerder werd al geschreven dat Adil Auassar en trainer Henk Fraser veel gelijkenissen vertonen. Niet alleen delen ze een vergelijkbare woordenschat, maar vooral op het gebied van mentaliteit komen ze opvallend overeen. Beiden zijn geboren winnaars, doordrenkt van straatwijsheid. Het is dan ook geen verrassing dat Auassar, die eerder actief was voor RKC, Fraser volgt naar Waalwijk.

Auassar heeft een indrukwekkende spelersloopbaan achter de rug, waarbij hij zijn voetbaltalent toonde bij clubs als FC Dordrecht, VVV, Feyenoord, RKC, De Graafschap, Excelsior, Roda JC en Sparta. Met name dit seizoen blonk hij uit bij Sparta, waar het team als zesde eindigde in de Eredivisie en nog altijd strijdt in de play-offs voor Europees voetbal.

Na het vertrek van de gehele trainersstaf (Joseph Oosting, Peter Uneken en Sander Duits) naar FC Twente, moest RKC een volledig nieuwe staf samenstellen. Twee derde van de staf is inmiddels bekendgemaakt, met de komst van Auassar als de nieuwste aanwinst. Naar verwachting zal er nog één assistent-trainer worden toegevoegd aan het team.

Bron: Brabants Dagblad

Klik op Eredivisie voor meer artikelen over de Eredivisie.
Klik op Eredivisie voor meer informatie over de Eredivisie.