Achilles ’29 gaat voor eerste winst sinds 18-11-2017

0
127

Na zeven wedstrijden is het Achilles ’29 nog steeds niet gelukt een punt te verkrijgen in de derde divisie. De ploeg neemt het zaterdag thuis op tegen ASWH, die het aanzienlijk beter doet met een vijfde plaats in de derde divisie op zaterdag.

De thuisploeg heeft weinig reden om het duel met vertrouwen tegemoet te gaan. De ploeg uit Groesbeek heeft na zeven wedstrijden geen elke keer een reële kans op een resultaat gehad. Ze hebben dan ook een negatief doelsaldo van 25, bestaande uit 6 doelpunten voor en 31 tegen. Dat betekent een gemiddelde van bijna 4,5 doelpunten tegen per wedstrijd voor Achilles ’29. Ook de laatste wedstrijd werd met duidelijke cijfers verloren: 7-1 tegen Harkemase Boys. Geen goede start voor de teruggekeerde trainer Arno Arts.

De bezoekers steken daarentegen wel in uitstekende vorm. De laatste vier wedstrijden zijn allemaal winnend afgesloten. Vorige week haalde ASWH zelfs enorm hard uit met een 6-0 overwinning op VV Eemdijk. Toch heeft de ploeg uit Hendrick-Ido-Ambacht daarvoor weldegelijk aangetoond dat ze te pakken zijn. Aan het begin van de competitie werd een gelijkspel opgevolgd door twee nederlagen.

Achilles ’29 hoopt toch een einde te maken aan een zorgwekkende reeks. Er zijn namelijk al 29 wedstrijden op rij niet meer gewonnen in de competitie, bestaande uit 28 nederlagen en één gelijkspel. De laatste zege in de competitie was op 18 november in 2017. Hoewel het merendeel van deze wedstrijden in de tweede divisie gespeeld is, lijkt ASWH wel de favoriet te zijn voor dit duel gezien de vorm van beide ploegen.

De wedstrijd wordt aanstaande zaterdag om 18:00 gespeeld op het Sportpark De Heikant.