Aaron van Engelen scoort derbygoal voor Haarsteeg

Misschien in de F-jeugd een keer, maar een goal in een serieuze wedstrijd had Aaron van Engelen nog nooit gemaakt. Tot eind november, toen de Haarsteeg-goalie in de wedstrijd tegen Vlijmense Boys de bal tegen de touwen schoot. “Dit ga ik echt nooit meer vergeten.”

mandemakers banner

HAARSTEEG – Van Engelen ging in de slotfase van de wedstrijd bij een 2-1 achterstand mee naar voren toe. Niet per se met het idee dat hij dan zou scoren, maar zo’n keeper in het strafschopgebied van de tegenstander zorgt altijd voor de nodige verwarring en onduidelijkheid. De bal kwam voor zijn voeten. “Ik wilde schieten met rechts, maar de bal viel meer voor links. Ik schoot hem heel knullig naast.”

Niet veel later stak Van Engelen nog een keer het hele veld over. Een nieuwe corner. En dit keer was het wel raak. “De bal werd doorgekopt en viel voor mijn voeten, ik schoot hem vervolgens binnen. Geweldig!”

Cristiano Ronaldo trekt na een goal een sprintje, springt omhoog en roept heel hard siiiiuuuu. Kylian Mbappe gaat staan met zijn armen over elkaar. Maar wat doet Van Engelen als hij scoort? “Je denkt er wel eens over na. Wat ga ik doen als ik een keer een doelpunt maak? Maar toen het gebeurde wist ik echt niet wat ik moest doen. Ik ben naar de dug-out gaan rennen en gleed daar op mijn knieën. Iedereen kwam naar me toe, dat was echt heel gaaf.”

Niet lang na die wedstrijd werd de competitie stilgelegd, maar tot dat moment ging het heel vaak over dat doelpunt van Van Engelen. “Het ging daar ook echt als een lopend vuurtje rond, de filmpjes van die goal zijn ook viraal gegaan. Iedereen had het er over, geweldig.” Het doelpunt was extra speciaal omdat het de gelijkmaker was tegen Vlijmense Boys, voor Haarsteeg dé derby. “Ja, dat is dé wedstrijd voor Haarsteeg, van oudsher. Dat is eigenlijk een droom, om juist tegen Vlijmen de gelijkmaker te maken.”

Het doelpunt van Van Engelen is een nieuwe mooie bladzijde in het voetbalboek dat hij tot nu toe heeft geschreven. De 23-jarige goalie begon bij Haarsteeg, maar heeft daarna meerdere clubs gehad. Hij speelde van zijn achtste tot zijn vijftiende in de jeugd van PSV. Na een korte terugkeer bij Haarsteeg was hij ook actief voor clubs als OJC Rosmalen en Nivo Sparta. “Ik heb het de afgelopen jaren wel hogerop gezocht, maar kreeg het ook erg druk met school en het plezier werd minder.”

Dus keerde hij weer terug naar Haarsteeg, om dat waar voetbal om draait weer terug te vinden. “Het bekende en vertrouwde plekje, terug bij Haarsteeg. Dat is goed te combineren, hier heb ik het plezier weer echt teruggevonden. Ik ben hier supertevreden. Soms kun je er voor kiezen om heel hoog te spelen en je vrienden niet meer te zien. Soms moet je kiezen om een stapje terug te doen en met heel veel plezier te voetballen met je vrienden. Dat laatste is denk ik wel meer waard!”

Klik hier voor meer informatie over Haarsteeg
Klik hier voor meer artikelen over Haarsteeg

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SV Baarn fabriek blijft maar groeien

De grootste voetbalvereniging uit Baarn is groen en wit van kleur. Dat is mede te danken aan het feit...

Beesd en Rhelico op weg naar eenwording

VV Beesd en Rhelico sturen aan op een fusie. Eind november ondertekenden de besturen van de verenigingen de intentieovereenkomst...

Vlijmense Boys JO19 is een echte vriendengroep onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen

Onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen speelt de JO19 in de tweede klasse. Het team...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.