Aan het woord: Erwin & Jessica Vermeeren

0
193

Nu is besloten het 90-jarig bestaan van VVR niet in 2021 te vieren, maar in 2022 het feit te vieren dat VVR al 50 jaar is gehuisvest op sportpark De Laguiten. En dan het 91-jarig bestaan van VVR wordt gevierd, worden vanaf nu ook andere coryfeeën van VVR geïnterviewd. Maar uiteraard schuiven we nog steeds geregeld aan tafel  van oud-bestuursleden.

HappyPoint_desinfectie
Deze week heeft er een dubbelinterview plaatsgevonden, en wel met de tweeling Jessica en Erwin Vermeeren. Zij hopen aan het einde van dit jaar op spetterende wijze hun 30e verjaardag te gaan vieren en maken deel uit van een echte VVR-familie. Vader Frank heeft vroeger bij VVR gevoetbald en jaren deel uitgemaakt van het bestuur van VVR, terwijl moeder Jacqueline jaren als barhulp heeft gefungeerd. Ook zus Patricia voetbalt bij VVR en als klap op de vuurpijl hebben ze alle drie een relatie met een VVR-speler (Bram en Maarten van VVR 1) of speelster (Zinzi van VVR dames 2).  U hoeft niet te raden welk onderwerp er tijdens verjaardagsfeestjes in ieder geval aan de orde komt…….

De maatschappelijke carrières van Jessica en Erwin
Begonnen op de HAVO heeft Jessica met enkele omwegen uiteindelijk op de Academie voor Vastgoed haar makelaarspapieren gehaald en werkt nu al 8 jaar tot volle tevredenheid en plezier bij Schalk Makelaardij in Rijsbergen. Zij mag zich Assistent Register Makelaar Taxateur noemen. Maar naast haar fulltime werkweek studeert ze nog door voor ”gecertificeerd makelaar” en hoopt ze haar papiertje binnen nu en 1,5 jaar in ontvangst te nemen.

Erwin heeft een HBO-opleiding gedaan met als richting commerciële economie. Na een niet geslaagd uitstapje naar de universiteit Tilburg, is hij ruim 6 jaar begonnen bij drukkerij de Jong in Baarle Nassau. Net als zijn zus, heeft Erwin het zeer naar zijn zin bij zijn werkgever. Hij is hier commercieel orderbegeleider en heeft in die hoedanigheid veel contacten met o.a. Franse klanten.

De voetbalcarrières van Jessica en Erwin
Beiden zijn begonnen met voetballen toen ze 7 of 8 jaar oud waren. Jessica is begonnen bij de F-jes in het meisjesteam. Vanaf het allereerste uur heeft ze in hetzelfde team gestaan als Bibi en Tetske. Nu voetballen ze samen bij dames 1. Ze is rechtsbenig en is snel, maar ondanks het feit dat ze vroeger op hoog niveau hard heeft gelopen (bij Loopteam Ed Sligchers), is haar conditie nu niet meer haar grootste kwaliteit (zijn haar eigen woorden!).

Erwin is ook bij de F-jeugd begonnen en het bijzondere is dat sommige teamgenoten nog steeds deel uitmaken van VVR 3, waarin Erwin nu voetbalt. Ook Erwin is een snelle speler, een eigenschap die is overgedragen door hun vader die vroeger onder andere ook van zijn snelheid moest hebben. Ooit begonnen als aanvaller, is Erwin nu een betrouwbare verdediger in het 3e.

Zij roemen allebei de sfeer in de teams waarin zij spelen. Het zijn echte vrienden/vriendinnen van elkaar, waarin geen sprake is van kliekjesvorming en waarbij sprake is van een goede mix tussen jongere en meer ervaren spelers. Na de wedstrijden is sprake van een gezellige 3e helft en ook gaan ze geregeld samen stappen, worden er babyborrels e.d. georganiseerd en wordt het seizoen op een gezellige manier afgesloten. De eindfeesten van VVR 3 vormen elk jaar weer een hoogtepunt: van Leuven tot aan Renesse of Valkenburg, ieder weekend heeft zijn eigen mooie verhalen. Bij de dames hetzelfde verhaal: de vele feestjes en trainingsweekenden vormen allemaal hoogtepunten

Andere taken bij VVR
Jessica heeft deel uitgemaakt van de activiteitencommissie voor de jeugd en is ook een aantal jaren jeugdredactielid van de VVR-klanken geweest. Daarna is zij de meisjes van VVR gaan trainen en heeft ze jaren als barhulp gewerkt. Vervolgens heeft ze enkele jaren samen met Karlijn Overbeek sfeerverhogende activiteiten georganiseerd in de kantine en nu is ze voorzitter van de werkgroep  Communicatie. Jessica hoopt dat de jonge generatie opstaat en iets wil gaan betekenen voor onze mooie club. Met vrijwilligerswerk kun je niet vroeg genoeg beginnen. Je leert mensen kennen en je doet kennis en ervaring op. Jonge energie, nieuwe ideeën en een frisse wind, Jessica denkt dat VVR dat nodig heeft. Bij interesse en/of vragen mogen ze mailen naar communicatie@vvrijsbergen.nl.

Ook Erwin is jaren barhulp geweest op de zaterdagen en zondagen. Hij heeft dit altijd erg leuk gevonden, maar is hier op een gegeven moment mee gestopt. Hij zit nog steeds in de werkgroep van het Meiruh toernooi (Mini toernooi memorial  Thijs Vermeeren). Toen het voormalige bestuur ermee stopte, heeft Erwin even moeten nadenken over de vraag of hij lid van het bestuur zou moeten worden. Uiteindelijk heeft hij toch deze stap gezet en is nu secretaris. Een functie die hij erg leuk vindt en ook Erwin spreekt de hoop uit dat hierdoor uiteindelijk meer mensen van zijn generatie ervoor kiezen een bestuursfunctie te gaan bekleden.

Hoogte- en dieptepunten
Voor Erwin is het grootste dieptepunt uiteraard het overlijden van Thijs Vermeeren, een clubgenoot die maar enkele jaren ouder was. Maar ook het overlijden van andere VVR-leden ten tijde van het vorige bestuur staan hem nog goed bij. De promotie van VVR 1 naar de 3e klasse en de wijze waarop dit vervolgens is gevierd, is voor hem een hoogtepunt. Maar zoals gezegd is de eenheid in VVR 3 ook belangrijk voor hem, dankzij zijn tijd bij VVR heeft hij vrienden voor het leven opgedaan.

Dit geldt ook voor Jessica, zij heeft veel vriendinnen bij de dames van VVR. Voor haar is het grootste dieptepunt het overlijden van Madelon Daamen bij een auto-ongeluk. De bijeenkomst in de kantine na deze tragische gebeurtenis is op haar netvlies gebrand. Van een andere orde is het mislopen van het kampioenschap van dames 1 door een 13-0 overwinning van Steenbergen tegen DSE. Doordat de laatste wedstrijd tegen Steenbergen eindigde in een gelijkspel, ging Steenbergen (op doelsaldo) met de 1e plaats aan de haal.

Hobby’s
In zijn vrije tijd kruipt Erwin op de fiets om te gaan mountainbiken of gaan hardlopen. Jessica gaat om fit te blijven naar de sportschool, alhoewel dat in deze coronatijden wat lastig is.

bron& foto: VV Rijsbergen

voor meer artikelen over VV Rijsbergen klik hier
klik hier voor meer informatie over VV Rijsbergen