FC Lisse trekt portemonnee open

0
224

Leden, sponsors en andere betrokkenen hebben massaal de portemonnee getrokken voor de operatie nieuwbouw bij FC Lisse. Het obligatieplan van de club leverde 350.000 euro op. Daarmee heeft FC Lisse voldaan aan een belangrijk voorwaarde die door de gemeente was gesteld: een forse eigen bijdrage.

De gemeenteraad gaf eerder in de jaar groen licht voor een nieuw Ter Specke. Dat was alleen financieel haalbaar als ook de club zelf een stevig duit in het zakje zou doen. Chris van der Salm, bestuurslid nieuwbouw bij FC Lisse, is blij dat er massaal is ingeschreven op het obligatieplan. “Het geeft aan dat de betrokkenheid van leden, familie en sponsors groot is. Iedereen ziet in dat de nieuwbouw er moet komen.”

Het bedrag van 350.000 euro staat nog niet op de bankrekening van de club. “Het zijn toezeggingen, pas later zal het geld worden geïnd”, benadrukt Van der Salm. “Het geld hoeft ook nog niet op de rekening te staan, dat is pas nodig als we echt gaan bouwen.”

In dat proces worden volgens Van der Salm grote stappen gezet. “We zijn hard bezig om met een ontwerpteam, waarin alle specialisten zitten, om tot een definitief ontwerp te komen. Dat dient als basis voor de aanbesteding. Die procedure moet begin van volgend jaar van start gaat. We gaan daarin op zoek naar een aannemer voor de bouw en één voor de installaties. De hele aanbestedingsprocedure neemt enige maanden in beslag en in het voorjaar zal de aannemer geselecteerd worden.”

Ondertussen loopt er ook een andere actie bij FC Lisse: de steenactie. Leden kunnen voor een bedrag van 250 euro een steen met hun naam kopen om zo ‘hun steentje bij te dragen aan de nieuwbouw’. De steen krijgt een plekje in een muur van het nieuwe complex. FC Lisse wil 350 stenen verkopen. “Het geld gaat gebruikt worden voor de inrichting van het nieuwe clubgebouw”, geeft Van der Salm aan.

Volgens hem is het nog altijd de planning dat medio 2020 met de eerste fase van de nieuwbouw wordt begonnen. Eerst is de bouw van de nieuwe Ter Specke hal aan de beurt. Daarna wordt de huidige sporthal gesloopt, waarna de nieuwbouw van de accommodatie kan starten. Tot slot zat het huidige clubgebouw worden gesloopt. Bij FC Lisse leefde aanvankelijk de wens voor een nieuwe hoofdtribune. Dat bleek echter financieel, maar ook vanwege praktische redenen niet haalbaar. “Dat had ook met de windrichting te maken. Bij wind zou de regen pal in de tribune staan. Een doel van een overdekte tribune is om toeschouwers te beschermen voor wind en regen.”

FC Lisse heeft nu een andere oplossing gevonden. De huidige tribune aan de overkant van het hoofdcomplex krijgt een opknapbeurt.

Dankzij een sponsor worden vierhonderd nieuwe stoeltjes aangeschaft en gemonteerd door het eigen klusteam van de club. Van der Salm: “Deze oplossing kost ons als club vrijwel niets, dankzij onze sponsor Unieparken en de werkploeg van Cor Overweel.”

Wil je nog meer informatie over de club FC Lisse? Klik hier.
Lees hier de krant van de Bollenstreek.