GOES – Het was de laatste tijd behoorlijk raak op het Goese Sportpark ’t Schenge. Overlast en vandalisme zijn al tijden dusdanig, dat de Goese sportverenigingen, Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) en gemeente Goes slaan de handen ineen hebben geslagen en een campagne hebben ontwikkeld. Hierdoor wil men proberen de overlast, het afval en het vandalisme deze zomer aanzienlijk verminderen.
“Een heel goed initiatief, waar ik niet over moest nadenken toen me werd gevraagd of ik eraan wilde meewerken. Voorzitter Tim Joose belde me of ik op de foto wilde en mezelf wilde verbinden aan de campagne. Geen probleem, want het is goed om het onder de aandacht te brengen bij de mensen. Want vandalisme hoort niet en glaswerk, troep en ander afval kan je ook gewoon weggooien waar het hoort: in een afvalbak. Die staan er voldoende. Het is gewoon gedrag en door de handen ineen te slaan willen we proberen bewustwording te realiseren”, zegt SSV’65-aanvoerder Thomas Mattheijer.
Voor deze campagne zetten bekende gezichten van sportpark ’t Schenge zich in om bewustzijn te creëren bij de bezoekers van het park. Naast Mattheijer van SSV’65 is bijvoorbeeld ook VV Goes-aanvoerder Ruben Hollemans een van de boegbeelden om een statement te maken, maar ook diverse spelers en sportaanbieders van deze velden zoals KV TOGO, Duvefit, de Putter PT en Megga Fit treden in de (poster)campagne naar voren.
Mattheijer is overigens met recht een boegbeeld als het SSV’65 betreft. Hij kwam in 2008 over van v.v. Krabbendijke en heeft bij de Goese zaterdagclub al meer dan tweehonderdvijftig duels achter zijn naam staan. En hij is trots op het sportpark waar zijn club de accommodatie heeft. “Veel vrijwilligers zetten zich vol overgave in om ons op een prachtig complex te kunnen laten trainen en spelen. Maar steeds vaker zie je dat er rotzooi wordt achtergelaten of dat er dingen worden gesloopt zoals het kunstgras of de nieuwe tribunestoeltjes. En dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Er zijn voor jongeren meer dan voldoende plekken om te chillen en dat moet ook kunnen. Maar dat kan vast ook wel zonder dingen te slopen, waarvan de sportclubs en wij als sporters dan de dupe zijn.”
Want het zijn daarna vaak de vrijwilligers en leden van de club die opdraaien voor de kosten en extra werkzaamheden. “Dus hopelijk heeft het een positief effect op de jeugd en worden ze zich ervan bewust dat chillen ook best op een andere manier kan. De coronatijd is voor iedereen lastig, maar des te belangrijker is het dat iedereen de komende tijd voldoende mooie plekken heeft om te ontspannen en te sporten. Daarvoor is het sportpark meer dan groot genoeg.”
Klik hier voor meer informatie over SSV ’65
Lees hier meer artikelen over SSV ’65