Familie De Visser pakt alles op bij IFC

0
145

Wat zou IFC zijn zonder de 4JS: het gezin Jeroen, José, Janouk en Jouri de Visser? Zij zijn vrijwel dagelijks op sportpark Schildman bij IFC. Niets is hen teveel.

H-I-AMBACHT – Jeroen de Visser begon ooit bij de buren ASWH. Hij voetbalde daar vanaf zijn achttiende in een vriendenteam. Het huwelijk met José in 2002 loodste hem honderd meter verderop op Schildman naar IFC. ,,Ik ontkwam daar niet aan, want mijn hele schoonfamilie is opgegroeid met het rood-zwart van IFC, waar ik nog een paar jaar op zondag heb gevoetbald. Voorzitter Cees Bijl en Leo van der Nat kwamen met het voorstel om mij toe te voegen aan de staf van IFC. Ik begon in 2008 als grensrechter en hulpmateriaalman.’’

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

José de Visser groeide op bij IFC. Haar ouders beheerden de kantine. Zij pakte op termijn van alles op. Draaide mee met bardiensten, zorgde dat de kleding van de drie selectieteams werd gewassen en gedroogd, ze organiseerde alles rond de ‘pupil van de week’ en beheerde de social media. Ook de beide kinderen steken voor IFC de handen uit de mouwen. Janouk (18) is trainster van JO9 en draait bardiensten, Jouri (14) is gestopt met voetballen. Als het even kan helpt hij opa bij de onderhoudsploeg.

José: ,,Bij ons thuis staan drie wasmachines en drie drogers. In tassen krijgen wij complete sets binnen met wedstrijdkleding, warmloopshirts, thermokleding, truien en lange broeken. Bij de zaterdagselectie gaat het om achttien man.” Ook lagere teams vragen José hun kleding tegen een vergoeding te wassen. ,,De jongens en meiden worden echt in de watten gelegd. Werkelijk alles wordt voor ze geregeld. Ze laten zelfs de voetbalschoenen, handdoeken en onderbroeken op de club. Ze komen zonder tas naar de wedstrijden.” Jeroen is ook medeverantwoordelijk voor de kledinglijn. ,,Cees Bijl maakt daarover goede afspraken. De uitvoering, zoals het bestellen van kleding, ligt bij mij.”

Drechthopper

Ongemerkt zijn zij zeven dagen in de week op het sportpark. ,,Het is niet in uren uit te drukken hoeveel tijd wij er met het hele gezien in steken”, vertelt Jeroen. ,,Zoals gezegd, er is elke dag wel wat te doen. Het is nu wat rustiger omdat het zondagteam is weggevallen. Tot vorig seizoen ging ik op zaterdag en zondag met het eerste elftal mee. Ik reed altijd met de bus mee.’’ José reed zelf en nam wat oudjes mee. ,,Ik noem mijn auto nu de Drechthopper”, haakt José in ,,omdat ik die oudere supporters zoals mijn vader en Leo van der Nat meeneem.

Om te vervolgen: ,,Dat IFC met het prestatievoetbal op zondag is gestopt, is gewoon beter voor de club. Wij zien nu al dat er meer publiek op zaterdag komt. Dat wordt straks als we een paar klasse hoger spelen, alleen maar meer.”

Jeroen is op de trainingsavonden terreinchef. ,,Ik open de poort en dan kan het beginnen. Ik vertrek als laatste en doe de poort weer op slot. Wij wonen niet ver van het sportpark. Als er een probleem is, zijn wij er direct. Wij vinden overal een oplossing voor.”

Klik hier voor meer artikelen over IFC.
Klik hier voor meer informatie over IFC.