Home Midden-Brabant De Langstraat Meer gele kaarten dan doelpunten voor Simon van der Werff

Meer gele kaarten dan doelpunten voor Simon van der Werff

0
Meer gele kaarten dan doelpunten voor Simon van der Werff

De 24-jarige buitenspeler begon voortvarend aan het nieuwe seizoen. In de voorbereiding wist hij het net aan de lopende band te vinden en scoorde hij maar liefst twaalf doelpunten en gaf hij vier assists in zes wedstrijden. In de competitie zat het dit jaar niet mee bij RKDVC en Van der Werff blikt in dit interview terug op zijn eigen seizoen.

De linksbenige buitenspeler, die zijn snelheid en actie inzet om de directe tegenstander te slim af te zijn, draait een goed seizoen. Ondanks de vele wedstrijden, basisplekken en indrukwekkende mentaliteit, scoorde hij weinig doelpunten en gaf hij enkele assists. Iets waar de 24-jarige flankspeler wel hoge cijfers haalde, want in het gele kaarten-aantal. ,,Dat zie ik wel als een verbeterpuntje’’, vindt hij zelf.

Hongerig

,,Mijn inzet en strijdlust is altijd goed. Ik ben iedere week weer hongerig naar goals en assists, maar het zat dit seizoen niet mee. Als aanvaller moet je rendement hebben, dat begrijp ik, maar ik mis dit seizoen veel kanten’’, blikt de vleugelaanvaller terug. ,,Het is gek, want in de voorbereiding liep het wel lekker. We speelden tegen mindere ploegen en ik scoorde veel. Ook tegen hoger geklasseerde ploegen scoorde ik en in de beker wist ik het net te vinden, maar in de competitie wil hij maar niet vallen’’.

Geen hek van de dam

In november maakte hij zijn eerste doelpunt van de competitie en hoopte daarmee het hek van de dam te hebben geschoten, maar het lukte dit seizoen niet om zijn doelpuntenaantal te vergroten. Ik hoopte dat het na die goal ging lopen, maar dat deed het niet. .,,Gelukkig heb ik wel een aantal assists kunnen geven. Daarmee heb ik wel een bijdrage geleverd aan onze prestaties van dit seizoen. Gelukkig voor mij laat de trainer me ook staan en geeft hij me het vertrouwen’’, zegt Van der Werff, die een mooi hoogtepunt kende dit seizoen met zijn goal tegen Dongen in de beker. ,,Helaas ging die wedstrijd wel verloren. Maar het maken van een goal tegen zo’n goede tegenstander was mooi’’.

Gele kaarten

Zoals eerder gezegd kent de jonge buitenspeler nog een verbeterpuntje. Hij staat dit seizoen namelijk al op zeven gele kaarten. ,,De meeste zijn terecht’’, is hij eerlijk. ,,Het zijn vooral domme en lompe overtredingen. Mijn teamgenoten zeggen vaak dat ik wat lomp ben, en dat klopt ook wel een beetje. Ik ben al twee wedstrijden geschorst geweest, alleen door gele kaarten’’. De laatste wedstrijden is Van der Werff bezig aan een goede periode. Ook zijn teamgenoten zijn met hem bezig en gunnen hem wat doelpunten. ,,Ze peppen me op en geven me vertrouwen om een goal te maken’’, zegt Van der Werff. Weliswaar zonder rendement, is hij belangrijk voor het elftal, dat nog mee doet om de bovenste plekken in de competitie. Met een periode op zak speelt RKDVC hoe dan ook voor de nacompetitie en dat geeft een goed gevoel: ,,We doen het goed met het team’’.

Fanatisme

Een promotie met RKDVC zou voor Van der Werff fantastisch zijn. Al vanaf zijn zesde speelt hij namelijk in dezelfde clubkleuren. Een stormachtige ontwikkeling in het derde elftal zorgde ervoor dat hij mocht aansluiten bij de selectie. Hij begon bij het tweede en mocht vervolgens doorstomen naar het eerste elftal. Nu heeft hij zich bewezen en is hij vaste kracht van de eerste selectie. Ondanks zijn lage rendement dit seizoen, blijft de vleugelaanvaller fanatiek om zijn doelpunten te maken en alles te geven voor de club waar hij opgroeide.

Klik hier voor de gepersonaliseerde clubpagina van RKDVC

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.