De cirkel is rond voor Moustakim Atlagh van VV Groote Lindt

0
323
Moustakim Atlagh-Groote Lindt

Moustakim Atlagh maakte afgelopen zomer de cirkel rond met zijn terugkeer bij Groote Lindt, waar hij zijn voetballoopbaan begon. De topscorer van het eerste elftal is met zijn 36 jaar de veteraan in de selectie, maar kan simpelweg geen genoeg krijgen van het spelletje.

Atlagh heeft al een bijzondere carrière achter de rug. De aanvaller begon in de jeugd van Groote Lindt, speelde een seizoen in het tweede elftal, maar koos al op jonge leeftijd voor een stap naar het eerste team van IFC. Na een paar seizoenen verkaste hij naar Wieldrecht en droeg hij vervolgens de shirts van ZBC (twee periodes), Pelikaan en Swift Boys. Na te zijn teruggekeerd bij IFC, koos hij afgelopen zomer voor een overstap naar Groote Lindt.

“Het is mooi om terug te zijn bij de club waar het voor mij allemaal begonnen is”, aldus Atlagh. “Ik werd benaderd of ik weer voor Groote Lindt wilde komen voetballen. Ik heb nog een jaartje samengespeeld met de coach (Randall Neeskens, red.), dat is natuurlijk hartstikke leuk. Hij geeft me heel veel vertrouwen en weet goed waarvoor hij me kan gebruiken. Of dat ook wel eens gek is? Nee, dat valt eigenlijk wel mee. We hebben ook bij ZBC samengewerkt. Je vergeet eigenlijk dat we met elkaar hebben gespeeld. Inmiddels ken ik hem ook veel meer als een trainer.”

Bij Groote Lindt kan Atlagh dit seizoen in zijn kracht spelen. Als topscorer van de ploeg speelt hij een belangrijke rol in de prestaties van zijn ploeg. Groote Lindt hoeft op de ranglijst alleen het ongenaakbare IFC voor zich te dulden. “Ik ben altijd wel iemand geweest die zijn doelpunten meepikte. Gemiddeld maak ik er jaarlijks ongeveer twintig. Ook dit seizoen gaat het weer lekker. Dat komt omdat ik het nu echt naar mijn zin heb. We hebben een leuke groep en de mix tussen jonge en oude spelers is goed. Het valt allemaal op zijn plek.”

Atlagh is dan ook van mening dat Groote Lindt goed genoeg is om mee te strijden om promotie naar de tweede klasse, waar de club in 2016 voor het laatst speelde. “Ik denk dat we op termijn best wel een goede, stabiele tweedeklasser kunnen worden. Het enige manco is dat we niet zo’n brede selectie hebben”, weet Atlagh. “Met blessures komen we al snel in de problemen. Daarom moeten we komend seizoen voor wat gerichte aanwinsten gaan en proberen de groep bij elkaar te houden. Samen kunnen we echt een mooi niveau gaan bereiken. Er zit heel veel potentie in deze spelersgroep”

Als het aan Atlagh ligt, blijft hij daar nog wel even aan verbonden. Hij mag dan wel 36 jaar zijn, hij voelt zich nog altijd fit. “Ik vind het nog steeds heel leuk om te doen. Het scoren, met de bal bezig zijn. Ik geniet er iedere week weer van. Zo lang ik het niveau aankan en kan blijven brengen wat ik doe, wil ik doorgaan. Ik hoop er nog een paar jaar aan vast te kunnen plakken.”

Klik hier voor meer informatie over Groote Lindt
Klik hier voor meer artikelen over Groote Lindt