3-0 winst voor SJC op Purmersteijn, een passend verjaardagcadeau

0
116

Zaterdag 26 september 2020 werd een prachtige dag voor ons jubilerende SJC. Overal in het dorp wapperde zwart-witte vlaggen die aantoonde dat er iets bijzonders aan de hand was. In de ochtend een indrukwekkende lancering van ons jubileummagazine in de St. Jeroenskerk. En als kers op de taart de overwinning van het vlaggenschip op Purmersteijn. Met als direct gevolg een zeer feestelijk 3e helft. Waarin Zaterdag 1, in een eigen succesvolle rol, het feest met een 4-2 overwinning compleet maakte .HappyPoint_desinfectie

Het voor deze zaterdagmiddag als jubileumwedstrijd aangekondigd treffen, was een belangrijke competitiewedstrijd tegen een oude bekende Purmersteijn. Deze club was in het verleden een paar keer een winnende tegenstander in de strijd om promotie. Maar in deze competitiewedstrijd was het vooral belangrijk om, na het verlies van vorige week, de 3 punten in eigen huis te houden.

Bij SJC begon Abbas al Tamimy in de basis op de plek van de geschorste Melvin van Stijn. Verder speelde SJC in de inmiddels vertrouwde opstelling  Purmersteijn liet direct na de aftrap even zien dat zij al heel vroeg druk op de SJC-verdediging wilde zetten. Maar kennelijk was de opdracht van SJC-coach IJzendoorn van gelijke strekking geweest. Want direct daarna was het SJC die met veel druk op de bal Purmersteijn op eigen helft wist terug te dringen. Marcel IJzendoorn stond meteen in het uiterste hoekje van het vak heel nadrukkelijk en vol passie te coachen. De hele wedstrijd lang zou hij geen stap buiten het vak zetten maar eveneens geen moment in de dug out plaats nemen. Honderd minuten lang zagen we hem met veel passie zijn spelers aanmoedigingen en aanwijzingen geven. En de stevige manier waarop SJC keer op keer de duels aanging maakte duidelijk dat strijd en passie deze middag de belangrijkste wapens moesten zijn. Na een eerste mogelijkheid voor SJC al in de 6e minuut volgde zo’n strijdlustig duel van Wesley Haasnoot met keeper Zoetebier van Purmersteijn. (zoon van voormalig Feyenoord keeper Edwin Zoetebier). De ongelukkige goalie poogde de bal weg te trappen maar Haasnoot blokte en liet vervolgens de bal in het net verdwijnen:1-0 .

Direct daarna was het even schrikken toen Kevin Schelvis de die ochtend door pastor Bertijn Prins gezegende wedstrijdbal, in de naast liggende diepe bouwput liet verdwijnen. Maar uiteindelijk zouden ook de niet gezegende exemplaren hun positieve werk doen. SJC was en bleef strijdlustig en bleef Purmersteijn heel weinig ruimte geven. Daarnaast combineerde de mannen daar waar mogelijk en speelde op veel moment ook heel direct richting de spitsen. SJC bleef dominant maar Purmersteijn  loerde op mogelijkheden om met hun snelle spitsen de SJC-verdedigers  te verrassen. In de 40e minuut was het bij een vrije trap dan ook voor de zwartwitten even billenknijpen maar Kevin Schelvis deed wat hij moest doen.

Na rust direct eenzelfde spelbeeld. Maar dat werd na 55 minuten spelen plotseling verstoord door scheidsrechter Sven Spaan. Hij zag in een onschuldige worsteling van Nick Lim een overtreding en kende Purmersteijn een strafschop toe. Specialist Luke Abelskamp bezorgde SJC echter een welkom verjaardagspresentje door het leer keihard, net buiten bereik van  Kevin Schelvis, op de paal te schieten. Nadat de rebound toch was ingeschoten bleek dat hij hierbij buitenspel stond. Deze meevaller gaf vertrouwen maar in die periode speelde SJC toch wat te gehaast. Na ruim een uur leek Tino Ruigrok vanuit een vrije trap te scoren maar Zoetebier liet toen zien dat hij weldegelijk een goede keeper is en ranselde de bal uit de benedenhoek.

In de 68e minuut zagen we een fraaie langlopende en succesvolle aanval van SJC, waarbij de voorzet van rechts de volkomen vrijstaande Martijn van Trigt bereikte die heel fraai de stand op 2-0 bracht. Hiermee bleek de wedstrijd gespeeld. SJC bleef volharden in het snel heroveren van de bal en dwong Purmersteijn opnieuw terug. Een verre ingooi van Emin Vllasaku werd doorgekopt door Chris Hoogervorst. De bal belande via  een tegenstander op de lat waarna Abbas al Tamimy  er als de kippen bij was om de 3-0 te laten aantekenen. Deze comfortabele voorsprong was nog geen reden voor Marcwel IJzendoorn om in de dug-out achterover te gaan zitten. Integendeel, hij bleef zijn mannen inspireren met felle aanmoedigingen. Wel gaf hij  wisselspelers Jordy Hoogervorst, Atze Bosma  en Sven Wisselink  nog speeltijd en konden Wesley Haasnoot, Abas al Tamimy en Demir  Strojil vanuit de dug-out het eindsignaal afwachten. Waarna het team deze belangrijke overwinning juichend in ontvangst nam. Aanvoerder Timo Ruigrok was tevreden met het vertoonde spel en liet weten: ’We begonnen scherp en de snelle 1-0 was een meevaller.’ Over de overwinning merkte hij op:’ Deze overwinning gun je iedereen van deze club; de supporters al die vrijwilligers. Wij hebben vandaag gelukkig gedaan wat we moesten doen.’

Volgende week voor SJC de verre uitwedstrijd bij Silvolde, die 2 wedstrijden wisten te winnen. Waarbij hun overwinning met 5-2 op SDO heeft aangetoond dat ze makkelijk scoren.