Zilveren Crab-toernooi terug op de velden van Oranje Wit

Na een afwezigheid van drie jaar is het Zilveren Crab-toernooi terug op de velden van Oranje Wit. Het driedaagse toernooi vindt plaats op 14, 17 en 21 augustus 2021.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Het Zilveren Crab-toernooi is vernoemd naar een oude locatie van Oranje Wit aan de Crabbenweg in Dordrecht. De toevoeging “zilveren” is afkomstig van de voorloper van het toernooi: het Zilveren Dagbladtoernooi, dat Oranje Wit in samenwerking met het Dordtsche Dagblad organiseerde. Sindsdien is dit toernooi met tussenpozen een populair voetbaltoernooi geworden.

Bij de wedstrijden, die mede als voorbereiding op het nieuwe seizoen gelden, zullen naast Oranje Wit ook LRC en SVW aantreden. Met een vierde vereniging zijn we op dit moment nog in gesprek. Voor het tweede elftal organiseert Oranje Wit ook een toernooi. ZBC’97 en FC Dordrecht amateurs 1 doen mee in deze poule. De wedstrijden van het tweede zullen worden gespeeld op de zaterdagen 14 en 21 augustus, vóór de wedstrijden van het eerste elftal.

De laatste keer, in 2018, won Rijsoord de ‘Crab’. Wie dit jaar de Zilveren Crab Nol Baars wisseltrofee, zoals de trofee tegenwoordig heet, mee naar huis mag nemen, blijft hopelijk spannend tot het laatste moment. Na de prijsuitreiking volgt er nog een gezellige afsluiting. Alles uiteraard conform de dan geldende coronarichtlijnen.

Bron & foto: Oranje Wit

Voor meer artikelen over Oranje Wit klik hier

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.