Zaterdag en zondag versterken elkaar

0
122

Volgens Digerto Biemans is het huidige succes van Unitas er één van maatwerk. “We kunnen niet lukraak kopen, maar moeten continue nadenken over de stappen die we nemen”, zegt de voorzitter, die ook technische zaken in zijn portefeuille heeft.

“We zijn jaren geleden begonnen om te proberen iets te neer te zetten”, vervolgt hij. “Dat doen we volgens een filosofie die past bij deze club. Desondanks is het om de drommel niet makkelijk om die filosofie te gehoorzamen. Het is regelmatig laveren met de mogelijkheden”, is Biemans eerlijk.

Hij vormt met hoofdtrainer Rick Adjei en Menno Bosman het technische hart rond de hoofdmacht. “Het is constant sparren met elkaar. We hebben als club niet de financiële middelen om een technisch directeur aan te trekken, maar zoals wij het nu hebben ingericht werkt het prima.”

“We willen zo hoog mogelijk spelen, maar willen dat wel graag doen met een herkenbaar elftal. De balans tussen eigen opgeleide spelers en jongens van buitenaf moet goed zijn. Spelers die van verder komen, moeten altijd voor een kwaliteitsimpuls zorgen.”

Unitas is nog één van de weinige clubs die een zaterdag- en zondag-elftal in de standaardcompetitie heeft. “De rol van de zaterdag is anders dan pak ‘m beet zes, zeven jaar geleden”, zegt Biemans. “Mede door het ontbreken van een tweede selectie- elftal op zondag heeft zaterdag 1 de functie van een opleidingsteam gekregen. Ons doel is om een speler van de F1 naar het eerste elftal te krijgen. De stap naar zondag 1 is giga-groot, slechts in een uitzonderlijk geval maakt een jeugdspeler de sprong naar zondag 1.” Zaterdag 1 fungeert daarom als tussenstation voor talenten”. Het is onze ambitie om met de zaterdag nog minstens één klasse hoger te gaan, daardoor wordt de afstand tussen de zaterdag en de zondag verkleind.”

Er is een nauwe samenwerking, geeft Biemans aan. “Rick loopt regelmatig mee met de zaterdag. De teams versterken elkaar.”