Youri van der Meulen zorgt voor balans op het middenrif bij WVV’67

0
328

WOENSDRECHT – De beste ploeg worden uit de Zuidwesthoek in de 4e Klasse A, dat was wat WVV’67 wilde realiseren dit seizoen. Door de nederlaag tegen buurman ODIO drie speelrondes voor het einde kon er een dikke streep door dat streven. “Zonde, want dat was niet nodig geweest.”

Het zijn de woorden van Youri van der Meulen, naar eigen zeggen ‘balafpakker’ van dienst op het Woensdrechtse middenveld. “Het is mijn kracht dat ik vooral zorg voor de balans door middel van mijn duelkracht. Daarnaast moet ik groeien in de communicatie op het veld, zodat het voor mijn medespelers ook makkelijker wordt. Het is alleen jammer, dat ik te wisselvallig daarin ben geweest dit seizoen. Net als ons gehele team eigenlijk, dat heeft ons toch de nodige punten gekost.”

REALISTISCHE POSITIE
De 22-jarige Van der Meulen is een echte WVV’er die vanuit de jeugd is doorgestroomd richting het eerste elftal. Met een plek in de middenmoot handhaaft het elftal van trainer Gerard Lazarom (die ook volgend seizoen overigens voor de groep staat) moeiteloos als vierdeklasser. “Op dit moment denk ik dat wij op een realistische positie op de ranglijst staan. Als club is het nooit eerder voorgekomen dat wij de beste van de Zuidwesthoek zijn geworden, dus het is jammer dat we de kans daarop hebben laten lopen. Maar dat geeft dan wel direct weer een doel voor het aankomende seizoen… Ik hoop dat de gehele Zuidwesthoek, met dus ook Vivoo en Grenswachters, weer in dezelfde competitie kan spelen. Om dan opnieuw te proberen de titel ‘Beste club van de Zuidwesthoek’ wél te realiseren.”

Gedurende de competitie weet Van der Meulen wel waar de schoen heeft gewrongen als het gaat om de resultaten. “We hebben vooral veel punten laten liggen in de wedstrijden tegen de ploegen onderin. Daarnaast hebben we een paar keer onnodig een voorsprong weggegeven. bijvoorbeeld Hulsterloo thuis, waar we comfortabel met 3-0 voor staan en uiteindelijk 3-3 spelen. Onze kracht ligt in de basis van het voetbal, namelijk strijd leveren en spelen vanuit een goede organisatie. Als dat in orde is kan er gevoetbald worden en zie je ook dat we goeie resultaten halen en wedstrijden winnen.”

BLOEIENDE CLUB
“Nu is het voetbal echter nog veel te wisselvallig geweest. Een facet wat beter kan en zeker ook moet. Daarin moeten we ons als team verder doorontwikkelen. Daar wil ik zelf heel graag op een positieve manier mijn bijdrage aan blijven leveren. De sfeer is goed en er is een vaste kern van vrijwilligers die het beste met de club voorhebben. Als klein dorp in de gemeente Woensdrecht kunnen we zeggen dat we een bloeiende club zijn met een mooi aantal leden. Hogerop spelen zou ik wel willen, maar wel met mijn eigen cluppie, want ik zie mezelf niet zo heel snel in een ander shirt voetballen.”