WSC WAALWIJK GROEIT ALS KOOL

Hoewel WSC Waalwijk al 116 jaar bestaat, is het pas zeven jaar geleden dat een meidenafdeling werd opgezet. En deze afdeling groeit als kool. Inmiddels staat er een meidenafdeling waar WSC trots op is en die door een grote club enthousiaste mensen wordt omarmd. En dit jaar was het feest! Want het ambitieuze Langstraat Meiden Top Toernooi (LMTT) vierde haar eerste lustrum.

Banner-Langstraat
“Het vrouwen- en meidenvoetbal wordt steeds meer als volwaardig gezien. Kijk maar naar de verschillende betaald voetbalclubs die een vrouwentak opgezet hebben”, stelt Jeroen Blankestijn, hoofdbestuurslid van WSC Waalwijk en kartrekker van het meidenvoetbal binnen de club. “De Oranje Leeuwinnen doen het heel goed. Deze vrouwen vormen een goed elftal en zijn voor onze meiden een zeer positief voorbeeld. Dat zijn erg goede ontwikkelingen.”

Blankenstijn vindt dat er tegenwoordig veel positiever naar meidenvoetbal wordt gekeken dan enkele jaren geleden. En dat is te zien aan de grote meidenafdeling binnen WSC Waalwijk. “Wij hebben als enige club van de regio een volledige lijn van M-O9 tot MO-19. Dat zijn in totaal zeven teams. Meiden spelen bij onze club al op jonge leeftijd in een meidencompetitie. Dit wordt door hen als zeer positief ervaren.”

Ook Stijn Sleeuwenhoek, coördinator van het meidenvoetbal, is trots op de afdeling. “En onze ambitie is elk jaar van onderaf met één team per seizoen te groeien. Tot nu toe zijn we in zeven jaar gegroeid tot zeven teams, dus vooralsnog maken we onze ambitie waar.”

GROOT TOERNOOI
Tijdens het afgelopen pinksterweekeinde vond het LMTT plaats. Zoals ieder jaar werd het seizoen afgesloten op Tweede Pinksterdag met een groot eigen toernooi. Dit jaar ging het echter niet om een ‘normale’ maar een ‘Pro Edition’. Sleeuwenhoek: “De vijfde editie was voor de organisatie een mooie reden om groots uit te pakken. Dit hield in dat op Eerste Pinksterdag een extra toernooidag op het programma stond met voetbalbeloften uit de Eredivisie en toptalenten uit MO-14 en MO-16.”

Hij vult aan: “We willen iets bijzonders neerzetten waarmee we meidenvoetbal van het allerhoogste niveau binnen de poorten van ons sportpark hebben. Het was een toernooidag waar we er als meidenafdeling met z’n allen de schouders onder hebben gezet. Waarom? Om er iets unieks van te maken. Voor ons was dit wederom het bewijs dat de meidenafdeling van WCS Waalwijk goed bezig is. Op naar weer een mooi Langstraat Meiden Top Toernooi!”

Klik op VoetbalJournaal voor het laatste artikel over het amateurvoetbal.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Sven d’Hooghe zit nog altijd volop in zijn revalidatieproces  

CLINGE – Hij mag inmiddels weer voorzichtig lopen op de loopband en binnenkort gaat Sven d’Hooghe voor het eerst...

MVV’58 5 heeft een uitstekend scoutingsnetwerk

Vandaag gaan we in gesprek met Niels van Oort van MVV’58 5. Niels is op zijn zevende begonnen met...

Alkan Uzun en DIA zijn ‘een match’

Toen hij afgelopen seizoen zonder club zat en zichzelf de vraag stelde welke club bij hem zou passen, stond...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.