WNC mikt op verlenging van het seizoen

0
116

WNC miste afgelopen seizoen op een haar na nacompetitiedeelname na een totaal verprutste start. In de zesde jaargang van trainer Cor Prein bij de zaterdag-eersteklasser uit Waardenburg is het afdwingen van seizoensverlenging een doel voor de komende maanden.

WAARDENBURG – In de voetballerij wordt nog wel eens krampachtig vastgehouden aan een termijn van drie seizoenen tussen speler en trainer. Zo niet bij de Waardenburg Neerijnen Combinatie, waar op de samenwerking tussen club en hoofdtrainer Cor Prein bepaald nog geen sleet zit. Integendeel, Prein verdubbelt dit seizoen de termijn die voor veel collega’s als absoluut maximum geldt bij een vereniging.

,,Het begrip houdbaarheidsdatum zegt me natuurlijk wel wat. Als je al jarenlang met dezelfde selectie werkt, dan kan ik me voorstellen dat de houdbaarheid van een trainer opraakt en dat club en trainer aan wat anders toe zijn. Maar bij WNC zijn er jaarlijks veranderingen in de selectie en dat houdt de samenwerking ook levendig en fris. Bovendien is het voor mij als trainer ook de vraag of het elders wel beter is. Tot nu toe is er nog niets voorbijgekomen dat het noodzakelijk maakte om te vertrekken. Er zijn in de afgelopen vijf jaren natuurlijk ook periodes geweest dat er momenten waren dat ik twijfelde om verder te gaan bij WNC, maar ik ben nog steeds blij dat ik bij deze club ben. Want het doel om met de spelersgroep steeds weer een stap vooruit te maken wordt nog steeds gerealiseerd.’’

Toch was het even schrikken toen WNC vorig seizoen, in de eerste klasse C van het district Zuid I, begon met een triomf maar vervolgens zes nederlagen op rij leed. ,,In het begin van de competitie heeft het ons absoluut niet meegezeten’’, refl ecteert Prein. ,,Door blessures en ongelukkige nederlagen ging de start volledig de mist in. Ook misten we scorend vermogen. Het vertrek van Vincent Verheul naar SteDoCo was lastig op te vangen. Toch zijn we erin geslaagd om sterk terug te komen. In de strijd om de tweede periodetitel werden we tweede en we verzuimden uiteindelijk om de derde plaats te pakken achter het topduo Sportlust’46 en Sliedrecht en daarmee deelname aan de nacompetitie af te dwingen. Dat hebben we zelf laten liggen, waardoor Heerjansdam zich uiteindelijk plaatste voor de nacompetitie.

In de eerste helft van augustus is Prein met WNC aan de aanloop naar het nieuwe seizoen begonnen. Opnieuw zijn de geel-zwarten beland in de eerste klasse C van Zuid I. ,,In vergelijking met afgelopen seizoen hebben we met Kloetinge, Terneuzense Boys, Nivo Sparta en Papendrecht vier nieuwe tegenstanders. Nivo Sparta komt uit de buurt, dus dat is een mooi treffen. Kloetinge hebben we in het verleden al als tegenstander gehad. Op het eerste gezicht zijn Kloetinge en Sliedrecht de favorieten in de poule, maar dat is de huidige inschatting in de voorbereiding. Pas na een wedstrijd of zeven zal duidelijk zijn hoe de krachtsverhoudingen zijn. Voor ons is het halen van een prijs de doelstelling: een periode of via de ranglijst nacompetitie afdwingen. We hebben de selectie opnieuw vernieuwd en geprobeerd aanvallend vermogen binnen te halen. Willem-Paul van der Heijden is gebleven, daarbij hebben we Emilio Prieto van Hercules, Gideon Emanuels van De Meern en Hicham Chatouani van Papendorp gehaald waardoor we aanvallend meer mogelijkheden hebben.’’