WK-Praatjes: twee landen stellen teleur en kraker op het programma

0
220
KNVB-maatregelen-1160x609-2

Woensdag 23 november, de regerend wereldkampioen kwam in actie. De eerste uitglijder is gemaakt door Argentinië en er staan weer nieuwe wedstrijden uit de Poules E & F op het programma.

Argentinië – Saudi-Arabië
Saudi-Arabië mocht de dag aftrappen tegen Argentinië en werd in de tweede minuut al gelijk gevaarlijk door een geblokt schot van niemand anders dan Lionel Messi. In de achtste minuut werd er door de VAR een penalty geconstateerd voor Argentinië. Deze werd uiteraard door Messi genomen en benut. De Arabieren kunnen niet onder de druk van Argentinië uit voetballen en verliezen snel de bal. Na een half uur spelen had de Zuid-Amerikanen al drie keer het net gevonden, maar twee daarvan werden afgekeurd. In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet voor Argentinië, echter veranderde Saudi-Arabië tactisch iets in het spel. Hierdoor kwamen zij er met vlotte counters enkele keren uit. Na rust prikte Saleh Al-Sehri de 1-1 binnen en nog geen vijf minuten later scoorde Salem Al-Dawsari de 1-2. De Argentijnen hadden veel balbezit maar konden geen echte potten breken. Daardoor werd de einduitslag bepaald op 1-2.

10’ L. Messi, 48’ S. Al-Shehri, 53’ S. Al-Dawsari

Denemarken – Tunesië
Denemarken heeft in niet al te enerverende 0-0 gespeeld tegen Tunesië. De Denen werden bestempeld als de ‘Dark Horse’ van dit toernooi, maar hebben deze status niet waar kunnen maken. Bij Denemarken stonden Eriksen en Kasper Dolberg in de basis. Dit was voor Eriksen zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau sinds zijn hartstilstand vorig jaar. Het duel ging gelijk op, alleen de eerste echte kans was voor Tunesië. Na twintig minuten leken de Noord-Afrikanen zelfs op voorsprong te komen, Issam Jebali schoof de bal langs de Deense doelman. Echter werd deze goal afgekeurd wegens buitenspel. Tunesië maakte het de Denen lastig en kwamen nog tot een aantal goede kansen. Er waren nog penalty momenten over en weer maar de scheidsrechter ging hier niet op in. Er werd niet meer gescoord en het bleef 0-0.

Mexico – Polen
In de eerste helft waren er weinig kansen. Hirving Lozano liet een aantal keer van zich horen, maar zijn voorzetten werden niet benut bij de tweede paal. Mexico startte met Ajacieden Jorge Sánchez en Edson Álvarez. Polen begon met Feyenoorder Szymański in de basis. Er werd veel strijd geleverd in de eerste helft , maar het kwam niet tot doelpunten. Na rust leek Polen op voorsprong te komen. Superspits Lewandowski mocht het vanaf de penaltystip proberen, maar de strafschop werd gepareerd door Ochoa. Na de pingel werd het hoge baltempo volgehouden. De wedstrijd werd vooral op het middenveld gespeeld. Mexico bleef aanzetten en Polen wilde daarvan profiteren in de counter. Uiteindelijk werd er niet gescoord, 0-0.

Frankrijk – Australië
Wereldkampioen Frankrijk opende dit toernooi tegen Australië. De Fransen startte met Giroud in plaats van de geblesseerde Benzema. Na tien minuten kreeg Frankrijk de eerste klap te verduren. Craig Goodwin schoot de 0-1 binnen. Daarbij raakte Lucas Hernandez geblesseerd en het lijkt einde toernooi voor hem. Nog binnen twintig minuten na de 0-1, maakte Rabiot de gelijkmaker. Na de gelijkmaker was Australië van slag en kreeg het gelijk de 2-1 om de oren. Dit was ook gelijk de ruststand. Na rust was het eigenlijk eenrichtingsverkeer. Mbappé kopte de 3-1 binnen op aangeven van Dembélé. Even later scoorde Giroud zijn 51ste in het Franse shirt waardoor hij nu gedeeld all-time topscorer is samen met Thierry Henry. 4-1 was tevens ook de eindstand, hierdoor staan de Fransen nu bovenaan in de groep.

9’ C. Goodwin, 27’ A. Rabiot, 32’ O. Giroud, 68’ K. Mbappe, 71’ O. Giroud

Programma
Vandaag staan er een aantal belangrijke, mooie wedstrijden op het programma. We starten de dag met een kraker in Poule F. Marokko zal het om 11.00 moeten opnemen tegen de finalist van het WK 2018 Kroatië. Hakim Ziyech liet al eerder zien in een bloedvorm te verkeren door een bal vanaf de middenlijn erin te schieten. Vervolgens kunnen we om 14.00 kijken naar onze oosterburen. De Duitsers zullen het moeten opnemen tegen Japan. Japan mag als verliezend finalist zeker niet onderschat worden door de Duitsers. Ook kunnen we kijken na de uitglijders van Denemarken en Argentinië, hoe Duitsland ervoor staat. De 17.00 wedstrijd is net als de 14.00 wedstrijd een potje uit poule E. Spanje zal het opnemen tegen Costa Rica. Tot slot sluiten onze zuiderburen de dag af met een wedstrijd tegen Canada. De Belgen kenden geen goede generale voor dit toernooi en zal de rug weer willen rechten na een teleurstellend resultaat tegen Egypte. Vooral achter de laatste linie lijken de Rode Duivels kwetsbaar. Als Canada hier met snelle uitbraken de bal weet te krijgen, kan er misschien weer gestunt worden vandaag.

Klik op WK-Praatjes voor de laatste artikelen over het WK.
Klik op KNVB voor meer informatie over de bond.