WK-Praatjes: Spannende wedstrijd en laatste achtste finales

0
242
KNVB-maatregelen-1160x609-2

De laatste achtste finales staan vandaag op het programma. Spanje werd verrassend tweede en zit daardoor aan de moeilijke kant van het schema en we blikken vandaag vooruit op alle andere wedstrijden. Verder kijken we terug op de twee wedstrijden van gister in een nieuwe WK-Praatjes.

Japan – Kroatië
Japan begon de wedstrijd tegen de Kroaten met oud-eredivisionist Ritsu Doan. Bij Kroatië stond Modric in de basis, die hoogstwaarschijnlijk aan zijn laatste WK gaat beginnen. De eerste kansen van de wedstrijd waren voor Japan, maar even later was het Perisic die van heel dichtbij mistte. De wedstrijd golfde op en neer want vervolgens werd Japan weer zeer dreigend. Japan wist in de 43ste minuut dan toch de score te openen. Doan gaf de bal voor, waarna Yoshida de bal breed legde op Maeda die de 1-0 binnen prikte. Japan ging met een voorsprong de rust in. Kroatië moest in de achtervolging en tien minuten na rust kwam dan toch de gelijkmaker. Perisic kopte prachtig binnen uit een voorzet, het was 1-1.
Na 94 minuten kende de wedstrijd nog geen winnaar wat een verlenging betekende. In de verlenging waren beide ploegen niet meer op zoek naar een doelpunt maar focuste zich vooral op de verdediging. Uiteindelijk scoorde niemand en werden het penalty’s. Livakovic ontpopte zich als een ware penaltykiller bij Kroatië. Drie van de vier pingels wist hij te stoppen waardoor Kroatië door is naar de kwartfinale en Japan naar huis gaat.

43’ 1-0 D. Maeda, 55’ 1-1 I. Perisic

Brazilië – Zuid-Korea
De wedstrijd tussen Brazilië en Zuid-Korea was een stuk minder spannend. Na zeven minuten wist Brazilië de score via Vinicius jr. te openen. Zes minuten later werd er een heel lichte strafschop gegeven aan de Brazilianen, omdat Richarlison heel zacht op zijn voet werd geraakt. Neymar mocht aanleggen voor de pingel om de score te verdubbelen en deed dat ook met een bekeken balletje in de rechterbenedenhoek. Na de 2-0 was het verzet van Zuid-Korea zo goed als weg want in de 29ste minuut maakte Richarlison
er 3-0 van en zeven minuten later scoorde Paqueta de 4-0. In de tweede helft deed Brazilië en stapje terug en liet Zuid-Korea iets meer komen. In de 76ste minuut deden de Koreanen nog wel iets terug met een heerlijke uithaal van Paik Seung-ho die de 4-1 binnen knalde. Verder bleef het hierbij en werd de eindstand bepaald om 4-1. Brazilië gaat door en zal de kwartfinale tegen Kroatië spelen.

7’ 1-0 Vinicius jr., 13’ 2-0 Neymar, 29’ 3-0 Richarlison, 36’ 4-0 L. Paqueta, 76’ 4-1 Paik Seung-ho.

Programma
We starten de dag met de dag met Marokko tegen Spanje. Marokko werd door knappe zeges op Canada en België, eerste in de groep waardoor zij tegen de tweede plek uit groep E moesten spelen. In die groep is Spanje tweede geworden door een verrassend verlies tegen Japan. De Spanjaarden zijn zo goed als ongeschonden uit de groepsfase gekomen waardoor zij met een volledig fitte selectie zullen aantreden. Bij Marokko leek oud-Ajacied Mazraoui last te hebben, maar hij maakte wel de negentig minuten vol dus dat lijkt mee te vallen. De tweede wedstrijd is Portugal tegen Zwitserland. Portugal was net als Frankrijk
en Brazilië al door bij hun laatste groepswedstrijd waardoor zij een aantal vaste krachten rust konden geven. Zwitserland moest er in de laatste wedstrijd nog volle bak voor gaan in een verhitte wedstrijd tegen Servië. Deze fysiek zware wedstrijd lijkt geen slachtoffers te hebben gecreëerd. Daarom zullen beide elftallen hoogstwaarschijnlijk met hun sterkste elftal beginnen.

Klik op WK-Praatjes voor de laatste artikelen over het WK.
Klik op KNVB voor meer informatie over de bond.