Winst voor Spakenburg tegen tien van VV Katwijk

0
125

Spakenburg wist zaterdag te winnen van VV Katwijk met 2-1. Ondanks een spannende wedstrijd, ging Spakenburg er met de winst vandoor tegen de ploeg uit Katwijk, die met de wedstrijd met tien man moesten uitspelen.

Katwijk moest veel spelers missen, waaronder de geschorste aanvoerder Robert Susan. Ondanks dit gegeven begonnen de oranjehemden sterk aan de wedstrijd. Het doelpunt dat viel in de twintigste minuut kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Marciano Mengerink schoot raak, na een mooi verzorgde aanval over meerdere schijven. Hoewel Spakenburg de hele eerste helft het onderspit moesten delven, hoefden ze de eerste helft geen doelpunten meer te incasseren.

Spakenburg kwam sterk uit de rust, waarna ze na zestig minuten de gelijkmaker op het bord wisten te zetten uit een fraaie vrije trap. Niet veel later kwam Katwijk met tien man op het veld te staan na een rode kaart. Bart Sinteur trok aan de noodrem, bij een gevaarlijke situatie. Daarna drong Spakenburg aan en drukte de tegenstander met de rug tegen de muur. Een doelpunt leek slechts een kwestie van tijd, ondanks mooie reddingen van keeper Kieboom. Uiteindelijk kopte Barry Beijer de winnende 2-1 binnen.

VV Katwijk neemt het de volgende wedstrijd in eigen stadion op tegen VVSB. De ploeg uit Spakenburg speelt dan een uitwedstrijd tegen FC Lienden.