Winnen is belangrijker dan scoren voor Gwen bij DKS’17

0
128

SINT JANSTEEN – Hoewel ze woonachtig is in Hulst, ligt het voetbalhart van de familie Ottjes in Sint Jansteen. Gwen Ottjes (15) begon bij de E’tjes van de plaatselijke v.v. en speelt sinds 2017 voor de Dames Koewacht Steen, oftewel DKS’17

De Havo4-leerlinge geniet van het spelletje en wist als aanvalster dit seizoen al meer dan eens het net te vinden. Toch is ze duidelijk als het gaat over wat ze het belangrijkste vindt: “Winnen! Dat gaat nog altijd boven alles. Wedstrijden winnen als team vind ik veel belangrijker dan doelpunten maken. Al is het natuurlijk wel zo, dat ik ook graag mijn steentje wil bijdragen en door goals doe je dat zeker.”

Voor iemand van vijftien lentes heeft ze sowieso haar lengte wel mee, als mist ze naar eigen zeggen nog de fysiek die ze zou willen. “Met snelheid zit het wel goed, met mijn kracht in de 1:1 duels als ik voor de keeper kom ook. Maar ik zou graag wat meer ‘body’ hebben zodat ik nog makkelijker de duels kan uitvechten met de verdedigsters.”

De naam Ottjes is geen onbekende op ’t Steen, want vader Marco was jarenlang een vaste waarde en aanvoerder van het eerste elftal. Daarbij is hij momenteel méér dan een vaste en ook kritische supporter van de prestaties van dochter Gwen. Hij is naast voetbalvader namelijk ook trainer van DKS’17- Dames1. “Dat hij onze trainer is, dat is voor mijn niks nieuws. Vorig seizoen was hij dat ook al bij Dames-3. Ik heb al heel veel geleerd van hem. Hij kan een wedstrijd goed ‘lezen’ en daar doen we vaak ons voordeel mee. Het is dan ook zeker zo, dat aan de keukentafel regelmatig de wedstrijden worden ‘geanalyseerd’ en besproken ja. Er gaat volgens mij geen dag voorbij dat het niet over voetbal gaat bij ons thuis. Ik vind het ook wel weer leuk, dus lastig of vervelend is het zeker niet. Alleen zomaar even snel een training afzeggen dat is er helaas niet bij haha.”

Met DKS’17 gaat het vooralsnog prima in de competitie, waar onlangs met duidelijke 4-0 cijfers van mede-concurrent FC Dauwendaele gewonnen werd. De jonge spitsspeelster vervulde daarbij met twee goals een belangrijke rol. “Onze doelstelling is om dit seizoen kampioen te worden. we willen ook graag naar de tweede klasse. Op naar een nieuwe uitdaging om daar het maximale uit te kunnen halen. Maar zoals dat er nu naar uitziet, zijn er vier teams die daarvoor in aanraking komen: Charlois, Dauwendaele en M.Z.C’11 en wijzelf. Tot op heden verloopt onze seizoensstart zeker naar wens. Maar we moeten er wel voor knokken, het gaat niet vanzelf. Of het aan het eind voldoende blijkt voor promotie en een feestje, daar is het nu nog te vroeg voor. Al zijn we wel met elkaar op de goede weg.”

Wil je meer informatie over de club DKS’17? Klik hier.