Willy Naessens cup met Nick Pijnenburg van Vlijmense Boys

RKDVC eindigde vorig jaar als zevende en Haarsteeg en Vlijmense Boys wisten degradatie te voorkomen via de nacompetitie. Omdat RKVV Nieuwkuijk er niet in slaagde om te promoveren, spelen de vier clubs uit de gemeente Heusden ook dit seizoen weer knetterende derby’s in de derde klasse C. Dit betekent ook dat zij uitvechten wie de derde winnaar wordt van de derde Willy Naessens Derby Cup. Vier spelers blikken vooruit op de onderlinge competitie.

Wie is Nick Pijnenburg?
“Ik ben bezig aan mijn tweede periode bij Vlijmense Boys en aan mijn tweede seizoen in het eerste. Als jeugdspeler werd ik gescout door FC Den Bosch en bij die club heb ik lang gespeeld. Helaas ben ik niet doorgebroken in het profvoetbal en dus besloot ik terug te keren bij Vlijmense Boys. Ik speel nu weer met mijn vrienden, dat is me als twintigjarige veel waard. Bovendien is Vlijmense Boys mijn club en woon ik op vijfhonderd meter van het complex, dat is erg fijn. Ik speel dit seizoen als linkshalf of spits.”

Wat vind je van de Willy Naessens Derby Cup?
“Ik ben een flinke tijd weggeweest bij Vlijmense Boys, maar ik kwam regelmatig bij de derby’s kijken. Die hebben de laatste jaren een echte boost gekregen door de cup. Iedereen is op de hoogte van de onderlinge competitie en de huidige stand. Men praat erover en dat is gaaf. Vlijmense Boys heeft de beker nog niet gewonnen, daar moet dit jaar verandering in komen.”

Wat zijn voor Vlijmense Boys de belangrijkste derby’s van het jaar?
“Natuurlijk de duels met Haarsteeg. Het zijn altijd wedstrijden vol met strijd, iedereen klapt er vol op. Wie niet genoeg inzet toont, wordt afgestraft in die potjes. Ik geniet van de derby’s en de publieke belangstelling. Voor dat soort derby’s ben ik teruggekeerd naar Vlijmense Boys. Sowieso is het een mooie competitie met veel regionale clubs. Nieuwkuijk heeft vorig jaar iedereen verrast en tegen RKDVC hebben we het ook altijd zwaar.”

Op welke positie gaat Vlijmense Boys dit seizoen eindigen?
“We zijn sterker dan vorig seizoen, dat weet ik zeker. Onze selectie is versterkt afgelopen zomer en met Erik van Esch hebben we een goede en fanatiek trainer, die ons weet te motiveren. Een plek bij de eerste zes teams moet mogelijk zijn, voor ons geen degradatievoetbal meer.”

Wil je meer informatie over de club Vlijmense Boys? Klik hier.
Lees hier het stuk van Wie pakt de derde editie met Bas Verhoeven van RKDVC.
Lees hier het stuk van Wie pakt de derde editie met Mathieu Schellekens van Haarsteeg.
Lees hier het stuk van Wie pakt de derde editie met Brent de Wijs van Nieuwkuijk.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Bjorn van Ginniken hoopt na Spartaan’20 op terugkeer bij een BVO

De 23-jarige Bjorn van Ginniken is op zijn zestiende gestopt met voetballen om zich te verdiepen in het trainersvak....

Umut Takac: van speler naar trainer bij Alblasserdam

  Umut Takac (net 34 jaar oud) heeft na zestien jaar als voetballer in selectieteams de stap naar het trainerschap...

In gesprek met Joey van der ploeg van Zeelandia Middelburg

Vandaag praten we met Joey van der ploeg van Zeelandia Middelburg. We hebben het over zijn doelen, huidige team...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.