WFB heeft genoeg talent volgens Kevin Groenendijk

0
427
11_WFB_Speler_RinusvanderKlooster

Ondanks een chaotisch seizoen en de nodige trainerswissels, kreeg WFB het afgelopen jaar toch voor elkaar om de nacompetitie te halen. Promotie naar de derde klasse zat er voor de vierdeklasser uiteindelijk niet in, maar daar konden ze op Ouddorp prima mee leven.

Geen promotie dus, toch zorgden de goede resultaten en de daarbij behorende derde plek in ieder geval bij Kevin Groenendijk voor de nodige inspiratie. De 28-jarige centrale verdediger ging deze zomer op tennis. Ja, tennis. “Die mogelijkheid kregen we via de club. Normaal deed ik in de zomer vaak niks, nu ben ik redelijk fit.” Toch had de vakantie voor hem, best nog even mogen duren. “Dat had wel lekker geweest, maar als je dan weer eenmaal bezig bent…”

Jonge ploeg

Bij de club waar Groenendijk al komt sinds zijn vijfde. “Altijd WFB. Op het dorp waar ik vandaan kom. Door de jaren heen, met vrienden doorgestroomd.” En dus zit hij al jarenlang meer dan prima op zijn plek. “Ik kom er gewoon graag! Ook voor de gezelligheid.” Al was het afgelopen jaar, op sommige momenten iets minder gezellig. Vooral na het vertrek van Leo de Geus. “Het was allemaal een beetje chaotisch, we hebben een hoop trainers gehad. Daardoor hebben we tegen de lagere teams te veel punten laten liggen.” Had er anders meer ingezeten? “Dan hadden we in ieder geval meer druk op Stellendam kunnen zetten, misschien maken ze dan wel fouten. Maar als we eerlijk zijn, waren die wel echt beter.” Hetzelfde verhaal, als in de nacompetitie. “Ook daar zat er uiteindelijk niet meer in. De tegenstander was ouder, meer afgetraind en heeft ons gewoon afgetroefd. Met onze jonge ploeg, leken we soms nog jongetjes. Dan kan ik er ook wel mee leven.” De vraag is nu natuurlijk, hoe zit dat aankomend seizoen? “We zijn qua indeling weer naar Zuid gegaan, dat voetbalt toch altijd anders dan West. Op papier, ligt dat niveau lager.” Toch durft Groenendijk, wonend op Ouddorp, nog niet al te gewaagde voorspellingen te doen. “Het is lastig inschatten, want ik ken de ploegen niet echt. En we zijn zelf ook wat spelers kwijt, dus in het begin zal het zoeken worden.”

Paar momenten

Toch staat één ding als een paal boven water: “We willen naar die derde klasse! Ondertussen hebben we al een aantal keer die nacompetitie gehaald, promoveren doen we uiteindelijk steeds net niet.” Waarom? “Het is een klein beetje een gebrek aan kwaliteit. Spelers ontwikkelen kost tijd, als ze er dan klaar voor zijn, gaan de grootste talenten weg. Dan kun je weer opnieuw beginnen.” Toch is Groenendijk daar aan de andere kant ook wel weer trots op, vertelt hij. “Het is een goed teken dat jongens zich in de kijker spelen en een stapje hogerop kunnen, maar het zou leuk zijn als wij er ook zelf een keer van kunnen profiteren.” Misschien wel dit jaar. Met hem als rots in de branding achterin. “Stabiel en nuttig, dat is wel een prima omschrijving, denk ik. De bal naar de goede kleur spelen en zorgen voor rust in het team. Ik ben ook één van de weinige spelers met lengte.” Lengte die hij toch liever zou willen benutten, in de derde klasse, is de verdediger eerlijk. “Tijdens mijn debuutjaren speelden we nog op dat niveau. Zelfs in de middenmoot. Als ik terugkijk, is dat wel een veel leukere competitie. Tegen de onderste ploegen mis je nu wel een beetje de uitdaging, zeker als centrale verdediger. Dan moet je écht die paar momenten scherp zijn.” Gelukkig heeft Groenendijk naar eigen zeggen ‘nog een aantal jaar in zich’ en dus kunnen ze voorlopig van hem blijven genieten. Ook als assistent-penningmeester. “Ik ben boekhouder en ze zochten mensen. Wat voor je club doen, hoort er gewoon bij. Ook tijdens een verbouwing of het plaatsen van zonnepanelen, kom ik graag helpen.” Helemaal als het goed weer is, lacht hij. “Lekker op het fietsje!”

Klik op WFB voor de laatste artikelen over de club.
Klik op WFB voor meer informatie over de club.