Westlandia za1 – Deltasport eindigt in 4-4

0
66

Gemiddeld een keer per seizoen komen Scheidsrechter Roelof Luinge en Westlandia za1 elkaar tegen. Op 1 december jl. was hij op Sportpark De Hoge Bomen te gast om de wedstrijd Westlandia za1 tegen Deltasport te fluiten. Westlandia za1 en Deltasport, getraind door ex-prof Ton Pattinama speelden hun derde wedstrijd tegen elkaar. Hij was zelf niet als trainer/coach aanwezig bij de wedstrijd vanwege een overlijden in de familie. Zijn twee zoons, Jordao en Edinho waren er wel en speelden in de basis.

Op de ranglijst staan beide teams in de middenmoot. De resultaten van de groenwitten zijn wisselend, maar heeft er tot aan deze wedstrijd lustig op los gescoord, 21 keer. Deltasport is de kampioen van de gelijke spelen. De Vlaardingers speelden 5 keer gelijk in 9 wedstrijden.

Bij Westlandia za1 stond Mauro van Tuijl onder de lat in plaats van de zieke Stijn van Beek. Hij werd meteen vanaf het begin stevig getest. Al snel kreeg hij een vrije trap van Jordao Pattinama voor de kiezen en hij redde met een katachtige reflex op een schot van de op links doorgebroken Jordao Pattinama.

Na 10 minuten mochten Danny Bijl en zijn medeverdedigers van geluk spreken dat het nog 0 – 0 was. De aanvallen van de thuisploeg waren schaars en zonder gevaar. Tot in minuut 13.40. Vince van der Knaap werd de diepte ingestuurd met een pass verre van ´uit het boekje´. Toch geloofde hij in die bal, ging er achteraan, moest nog even afrekenen met een in de weg lopende verdediger. Hij was daardoor wel een beetje uit zijn koers gedwongen en enkele meters naar rechts van het doel uitgekomen op zo’n 50 cm vanaf de achterlijn. Vervolgens haalde hij verwoestend hard uit. De keeper heeft de bal, die achter hem langs ging, nooit gezien. 1 – 0.

Die voorsprong na de eerste echte aanval van Westlandia bracht geen rust in het spel van de groen witten. Deltasport drong aan en in de 23-ste minuut zorgde Jay-Jay Gulpen voor de 1 – 1. Niet veel later ging Marruchen Zimmerman alleen op Mauro van Tuijl af. De laatste voorkwam een tweede tegentreffer. In de 25-ste minuut gaf Roelof Luinge een vrije trap, links van het doel. Oalid Faik legde met een fluwelen vrije trap de bal op het hoofd van Tim van der Voort. Die kopte de bal door op Vince van der Knaap. Deze laatste had geen moeite de bal over de doellijn te werken.

Weer liet Westlandia zich terug dringen op eigen helft. Marvin Vollebregt assisteerde Mauro door een ingeschoten bal van de doellijn te halen. In de 38-ste minuut had Vince van der Knaap de hattrick op de schoen. Hij ging alleen op het doel af, maar zijn schot ging over. Hij had teveel tijd om na te denken bij deze kans, als hij gewoon op de automatische piloot had geschoten, was het een doelpunt geweest. Ook Deltasport had nog doelkansen. Marvin Vollebregt kopte nog een bal uit het doel. De rust brak aan met een stand van 2 – 1 in het voordeel van de thuisploeg. Dat was niet helemaal een juiste afspiegeling van het spel in de eerste helft.

Westlandia heeft al geruime tijd de beschikking over een opvallend en fraai scorebord. Helaas begint het de laatste tijd ook op te vallen door uit te vallen op ongewenste momenten.

In de tweede helft werd op het aanvangssignaal van Roelof Luinge de klok van het scorebord in werking gezet met een muisklik op een laptop. De laptop geeft de juiste tijd aan, maar op het scorebord loopt de tijd iets meer dan een minuut achter. Scorebord en laptop vinden elkaar niet, zoals voetballers op eeen veld elkaar ook niet altijd vinden. Roelof Luinge zag al snel dat zijn eigen klokje en het scorebord niet gelijk op liepen. Dit had echter geen invloed op de wedstrijd.

Vince Olsthoorn kreeg een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Danny Bijl zocht het doel te hoog. Er waren kansen over en weer. Na enkele kansen voor Deltasport (Marruchen Zimmerman bal over, Nuno Andrade Varela bal op de lat) vond Jordao Pattinama wel het doel. Hij kon alleen op het doel afgaan en Mauro omspelen. 2 – 2. Dat doelpunt betekende ook het einde van het scorebord, want de 2 – 2 kon niet ingevoerd. Ook Roelof Luinge merkte dat op. Na intern overleg ging het scorebord op zwart en waren de toeschouwers op eigen uurwerk aangewezen en de scheidsrechter informeerde her en der de spelers.

Een één tweetje tussen Hamza el Yddri en Oalid Faik leverde een kans op voor Hamza. Hij schoot op de voet van de Delta keeper.

Hetzelfde Delta kwam op voorsprong na een lob over de complete verdediging van Westlandia, een lob van Edinho Pattinama. 2 – 3.

Tot grote verbijstering van Deltasport zag Roelof Luinge een overtreding in het strafschopgebied. Achraf Bouchrit had Hamza el Yddri gehaakt. Oalid Faik benutte deze kans. Hij schoot de bal beheerst in het doel. 3 – 3.

Trainer Roy Wasmus wisselde Dennis Verbeek voor Rick van Schie en zo’n 5 minuten voor tijd deed hij een dubbele wissel. Hamza en Oalid verlieten het veld voor Miquel van Dijk en Mike Brouwer.

Bij een valpartij in het strafschopgebied van Westlandia zag de scheidsrechter onheus gedrag tegen een Delta aanvaller. Jordao Pattinama schoot de bal achter Mauro. 3 – 4. Dat leek de beslissing, want hoeveel tijd was er nog? Westlandia trok ten aanval. Op links werd invaller Mike Brouwer gezocht en gevonden. Met zijn specialiteit, de voorzet op maat met een curve erin kwam op het hoofd van Tim van der Voort, terwijl het lichaam geheel vrij op de penaltystip stond. Hij kopte de 4 – 4 in het doel. Deze gelijkmaker viel precies binnen de 90 minuten. Scheidsrechter Luinge had dat even geverifieerd op zijn klokje. Snel daarna floot hij af. Beide ploegen hadden één punt binnen. Deltasport had het beste van het spel gehad en behaalde het 6-de gelijkspel.