Westlandia tegen Hercules voor plek naar de subtop

0
110

In de Derde Divisie spelen aankomend weekend RKVV Westlandia en USV Hercules tegen elkaar. Beide ploegen hebben de punten hard nodig om niet in de degradatiezone te komen, en om juist door te stomen naar het linker rijtje.

De laatste ontmoetingen tussen beide ploegen werden gewonnen door Westlandia. Vorig seizoen eindigde de thuiswedstrijd voor Westlandia in 4-3. De uitwedstrijd werd ook gewonnen door de Naaldwijkers, namelijk met 1-3.

Westlandia
Westlandia hoopt de lijn door te trekken van de afgelopen week. Afgelopen weekend werd er namelijk met 2-4 gewonnen bij OSS’20. De thuisploeg was de bovenliggende partij in de eerste helft, maar dat wisten ze niet om te zetten in doelpunten. In de tweede helft werd er volop gescoord door beide ploegen. Tussen de 55e en 60e minuut tijd gooide Westlandia de wedstrijd op slot door drie doelpunten te maken. Toch werd het nog spannend, want in het laatste kwartier scoorden OSS’20 nog twee keer. De ploeg uit Naaldwijk maakte aan alle onzekerheid een eind door een counter af te ronden (2-4).

Hercules
Hercules begon erg goed aan de competitie met acht punten uit vier wedstrijden. Maar afgelopen weekend werd er voor de zesde keer op rij niet gewonnen. Ondanks dat, voelde het 1-1 gelijkspel tegen TEC wel als een overwinning. Vijf minuten voor rust kwam TEC op voorsprong door een harde pegel in de kruising. De ploeg bleef na rust hard werken, en dat werd uitbetaald drie minuten voor tijd (1-1). De gehavende ploeg had in de slotfase zelfs nog de winst kunnen pakken, maar dat was te veel van het goede geweest.

De wedstrijd begint zondag 4 november om 14.00 op Sportpark de Hoge Bomen.