Wessel de Visser heeft vertrouwen dat VCK het gaat redden in tweede klasse

0
198
Wessel de Visser VCK Koudekerke

KOUDEKERKE – Het gewonnen inhaalduel uit tegen DBGC bezorgde promovendus VCK ‘bonuspunten’ in de strijd om handhaving. Vooraf was niets meer of minder de doelstelling voor de Koudekerkse club in de Tweede Klasse G van het zaterdagvoetbal. Wessel de Visser (21) heeft voldoende vertrouwen voor het tweede deel van het seizoen voor VCK.  ‘Het wordt pittig, maar ik verwacht wel dat het ons gaat lukken.

De competitie verloopt voor VCK vooralsnog wisselvallig. Met onverwachte overwinningen zoals tegen DBGC en het laten liggen van broodnodige punten tegen directe concurrenten zoals WHS. “Toch was dat uiteindelijk nog een gewonnen punt. In de negentigste minuut stonden we nog 0-1 achter. Maar we bleven knokken en uiteindelijk sleepten we nog een gelijkspel uit. Elk puntje is er voor ons eentje, maar om het te redden zullen we er nog in het restant behoorlijk wat moeten sprokkelen. Ik denk ook wel dat we voldoende kwaliteit in onze selectie hebben om het elk team in de competitie lastig te maken. Met drie directe degradanten en dan nog drie die de nacompetitie in moeten… We staan door de winst op DBGC dicht bij de veilige plekken. Zevende of achtste worden dus, dat is de stip aan de horizon.”

Al sinds de F-pupillen loopt De Visser in het zwart-wit van VCK, de club uit zijn woonplaats. “Ik ben vanuit de JO19 samen met nog een aantal jongens vervroegd doorgeschoven naar de eerste selectie. Een aantal seizoenen speel ik dus al bij het eerste, inmiddels ook alweer een tijd als vaste basiskracht. Dat was iets waar ik vroeger altijd naar uitkeek en dat wil ik wat mij betreft hier nog heel wat jaren blijven. Het bevalt me perfect en we hebben ook een heel hechte groep. Met een hoop jongens speel ik al sinds de jeugd samen en dat we nu met z’n allen op dit niveau kunnen spelen dat is toch gaaf? Daar moeten we alles aan doen om vast te houden.”

De teamgeest en strijdlust stonden aan de basis van de titel vorig seizoen. Toch huist er volgens De Visser ook behoorlijk wat voetbalkwaliteit in de selectie. “Wat onze kracht is, is dat er jongens bij zijn met individuele kwaliteiten, waaronder ook echte leiders die met hun coaching en in zit de boel kunnen wegzetten. Het teamgevoel wat daarbij komt en waaraan iedereen zich ondergeschikt maakt, dat is misschien wel de voornaamste reden van het VCK-succes. Dat maakt voor heel veel tegenstanders een lastig te bespelen ploeg. Zelf zie ik me als een energieke speler, die altijd wel ‘onderweg’ is, vaak de aanjager is met druk zetten. Een balafpakker die veel coacht en box-to-box probeert zijn steentje bij te dragen.”

Waar VCK vooral de punten moet zien te halen tegen de Zeeuwse ploegen, dat is voor de middenvelder wel een vaststaand gegeven. “De teams uit Zuid-Holland hebben aangetoond voor de winterstop, dat ze vaak net wat slimmer zijn. Er lopen bij de meeste ploegen ook altijd een paar heel ervaren jongens tussen. Bij ons is de gemiddelde leeftijd vijfentwintig jaar, wat veel zegt over de potentie en de rek die er nog inzit voor de toekomst. Het lijkt me heel gaaf om misschien ooit nóg een stapje omhoog te zetten, puur om te kijken waar mijn eigen grens ligt als voetballer. Het liefste doe ik dat met VCK, al is dat voor nu zeker nog verre toekomstmuziek.”

”Het is dit eerste seizoen in de tweede klasse voor onze prioriteit om ons vast in de middenmoot te nestelen. We hebben vorig seizoen weten te verrassen door het kampioenschap te pakken, wat overigens wel een ervaring was die ik best nogmaals zou willen beleven. Wie weet kunnen we nu ook verrassen en met onze vechtlust en de teamgeest ervoor zorgen, dat we in juni kunnen roepen dat we tweedeklasser blijven.”

Klik op VCK Koudekerke voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VCK Koudekerke voor meer informatie over de club.