Weet SJC weer de nul te houden tegen Alcides?

0
233

Afgelopen weekend heeft SJC het opgenomen tegen de equipe van Alcides. Na de overwinning van vorige week wil SJC deze lijn doortrekken. Het beloofde een speciale wedstrijd te worden met een jubileumfeest voor eigen leden.

Het startsignaal werd om 18:00 gegeven door scheidsrechter R. Wassink. Beide ploegen stroopten de mouwen op en wilde het initiatief nemen. Dit zorgde voor veel kansen aan beide kanten. Martijn van Trigt startte vandaag bij SJC omdat Tom Duindam ontbrak wegens een bruiloft. Beide ploegen gingen fel te duels aan, maar de scheidsrechter hield het kort. Hij liet het spel zoveel mogelijk doorgaan. Na zo’n zeven minuten kwam de bal voor de voeten van Wesley Haasnoot. Hij werd in stelling gebracht door Chris Hoogervorst na een snelle uitbraak. Uiterst geraffineerd schoot hij de bal diagonaal langs de keer en opende daarbij de score, 1-0.

De wedstrijd ging gelijk op. Echter kwamen er wel kansen voor Martijn van Trigt en Chris Hoogervorst. Uiteindelijk bracht Timo Ruigrok weer wat meer rust in de ploeg door de bal rustig in de ploeg te houden. In de 23ste minuut leek Martijn van Trigt de score te verdubbelen. Echter werd zijn inzet door keeper Xander Jager gekeerd en tot een corner verwerkt. twee minuten later raakte raakte Nick Lim geblesseerd bij een actie rond de middencirkel. Hij werd vervangen door Emin Vllasaku. Er volgde een leuke fase waarna vlak voor rust Van Trigt vrij voor het doel kwam, maar helaas de bal niet naar beneden kon koppen. In de laatste minuut voor het rustsignaal werd er nog een handsbal geclaimd, maar de scheidsrechter ging niet in op de smeekbeden van de Noordwijkers en er werd geen strafschop gegeven.

Na de rust was het spelbeeld onveranderd. In de 53ste minuut kreeg Tanamal een gele kaart voor het onreglementair afstoppen van Mark Turk. Toen Alcides vervolgens zichtbaar probeerde door te drukken viel de 2-0 voor SJC. Martijn van Trigt werd in de diepte weggestoken door Timo Ruigrok. Eerst verschalkte Van Trigt verdediger De Jager om vervolgens keeper De Jager in de luren te leggen.

Bij Alcides koos men ervoor om wat omzettingen te doen waardoor SJC weer opnieuw onder druk kwam te staan. Een attente Frans van Niel zag zijn kans schoon toen keeper De Jager wat ver voor zijn doel stond om zijn verdediging te ondersteunen. Na een succesvolle onderschepping produceerde Van Niel een prachtige lob bal die helaas net over de goal vloog. Met nog een kwartier op de klok werd Van Niel gewisseld voor Younes. Tien minuten later werden ook Martijn van Trigt en Timo Ruigrok eruit gehaald. Zij werden vervangen door Sven Wisselink en Aaron Koeman. De verse krachten brachten iets nieuws en Alcides werd naar achteren gedrukt. De wissel bleken goud waard want via een snelle uitbraak kreeg Koeman de bal die Wisselink wist te vinden. Zijn inzet belande op de paal, maar Wesley Haasnoot stond goed op te letten en kon de eindstand  op 3-0 bepalen.

De overwinning was een kers op de taart. In de fonkelnieuwe SJC-kantine ontstond langzaam maar zeker een groot feest. De vrijwilligers Henny Hoogervorst en Piet Alders werden onderscheiden met het benoemen tot lid van verdienste van SJC. Komend weekend is er weer een gewone competitieverplichting. SJC maakt dan een verre reis van 215km naar het Drentse Westerbrok om het op te nemen tegen VWK. Zij verloren deze week met 8-2 van Hoogeveen. Ze zullen er dus op gebrand zijn om zich te revancheren tegen SJC.

Klik op SJC voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SJC voor meer informatie over de club.