Week van het Geld 2023: Bedwing de Bling!

0
277
Nac Breda week van het geld

De Week van het geld is een nationaal initiatief vanuit het platform Wijzer in geldzaken. NAC Maatschappelijk, gemeente Breda en Instituut Maatschappelijk Welzijn Breda organiseren de Bredase week.

 “Niet alle jongeren leren vanuit huis verstandig om te gaan met geld. Daarom is het belangrijk dat kinderen hier op de basisschool al over praten. Dat ze hierover tijdens de Week van het Geld bij NAC op een leuke en sportieve manier kennis kunnen opdoen is natuurlijk heel tof. Want door ze op deze jonge leeftijd financieel wijzer te maken, helpen we ze op weg naar financiële zelfredzaamheid als ze ouder worden”. Marike de Nobel (wethouder armoedebestrijding)

Doel themaweek
Het doel van de themaweek ‘Bedwing de bling’ is dat kinderen meer te weten komen over financiële verleidingen en hoe ze hiermee kunnen omgaan. Het is prima om soms aan een verleiding toe te geven, zolang je maar weet wanneer je de bling moet bedwingen om niet in financiële problemen te komen. De leerlingen houden een speurtocht en kunnen hiermee op een ludieke manier geld verdienen. Met het uitvoeren van diverse opdrachten verzamelen ze kennis over omgaan met geld. Deze opdrachten worden door onder andere financiële medewerkers van NAC Breda en medewerkers preventie schulden van de gemeente uitgelegd. De opdrachten gaan bijvoorbeeld over Bitcoins, geldezels en sparen. Met het verdiende geld heeft iedere deelnemer na afloop van de speurtocht de keuze uit verschillende goodies. De afsluiting van de themaweek op vrijdag 31 maart gebeurt met een spetterend optreden van rapper Yes-R.

Voorbereiding voor deelnemende scholen
Alle deelnemende scholen is gevraagd om een zin te bedenken en in te sturen met het thema ‘Bedwing de bling’ erin. Yes-R schrijft met de input een rap en presenteert deze tijdens de afsluiting van het programma.

Alle partners vinden het belangrijk dat jongeren bewust omgaan met geld. Dit onderwerp komt regelmatig terug in projecten, waaronder de NAC Street League. Naast het voetbalelement krijgen deelnemers workshops in de klas over maatschappelijke actuele thema’s.

Klik op NAC Breda voor de laatste artikelen over de club.
Klik op NAC Breda voor meer informatie over de club.