Wedstrijdverslag Xerxes DZB – RVVH

0
220
RVVH

RVVH 1 speelde dinsdagavond op het Faas Wilkes Sportpark tegen Xerxes DZB voor een plek bij de laatste 16 clubs van de KNVB beker. Xerxes DZB is voor RVVH geen onbekende en vaak ook een fijne tegenstander om tegen te spelen.

De boys kregen al vroeg een goeie kans om de wedstrijd open te breken. Na drie minuten trok Philip Dragon de bal voorlangs maar Mo El Yakoubi kwam tekort om af te drukken.

In de 10e minuut kwam Xerxes DZB even gevaarlijk voor het doel van keeper Kristian Nikolic, maar gelukkig redde Kristian goed. Net na het kwartier kopte Xerxes DZB alsnog de 1-0 binnen. RVVH antwoordde snel met een schot in het zijnet van Everton Pires Tavares. Verder kon RVVH weinig gevaar brengen bij de tegenpartij. Een goed schot van Mo El Yakoubi werd nog wel over de lat gewerkt door de keeper. Tegen de rust speelde Xerxes DZB terug op de keeper die vervolgens de bal oppakte. De scheidsrechter gaf een vrije trap binnen de zestien, maar er werd te vroeg ingelopen bij de trap van Guytano dos Santos. Hierna gebeurde het weer. Toen de 3e maal schoot Guytano dos Santos de gelijkmaker uiteindelijk binnen. 1-1 was dan ook de ruststand.

2e helft

In de 2e helft gebeurde er ook na het inbrengen van wat verse krachten nog weinig. Na 68 minuten kwam er wat meer snelheid in de ploeg met het inbrengen van Shamir de Jesus. Twee minuten later snelde hij naar de achterlijn om daar strak voor te zetten, de voorzet werd net naast gekopt door Suently Alberto. Vlak voor tijd kwam RVVH goed weg. Kristian Nikolic moest een gevaarlijk schot van Xerxes DZB voor het doel wegwerken. Even later blies de scheidsrechter voor het einde.

Strafschoppen moesten worden genomen. Xerxes DZB mocht beginnen en schoot tweemaal binnen, de penalty die hierna volgde werd gepakt door Xerxes DZB. De andere gingen er allen in. RVVH was foutloos met de strafschoppen waardoor RVVH dan ook doorging naar de volgende ronde. Papito Merencia nam de 1e, daarna volgden Guytano dos Santos, Everton Pires Tavares en Philip Dragon. Romano Niamut bracht uiteindelijk de beslissing.

Klik op RVVH voor de laatste artikelen over de club.
Klik op RVVH voor meer informatie over de club.