133
Lyra - sc Victoria'04

In De Lier kwam sc Victoria’04 sterk uit de startblokken en vond in Lyra een goed
verdedigende ploeg, die waar mogelijk de aanval zicht in de omschakeling.

In de gelijk opgaande eerste helft profiteerde de thuisclub na 10 minuten spelen van een
misverstand in de defensie van Victoria’04 om doeltreffend uit te halen: 1-0.
Victoria’04 liet zich niet het kaas van het brood eten en begon aan een offensief. Lars
de Visser zag zijn schot rakelings over het doel van Lyra gaan.

In de 20ste minuut maakte zijn broer Jur wel de gelijkmaker voor Victoria’04, die met een prachtig afstandsschot de doelman van Lyra kansloos liet: 1-1. Voor beide doelen ontstonden nog wel enkele mogelijkheden, maar doelpunten werden niet gescoord.

In de tweede helft bleek de warme thee Lyra goed te hebben gedaan. De thuisclub
pakte het initiatief en wist de aanvalsacties van Victoria’04 telkens vroegtijdig af te
stoppen. Naarmate de wedstrijd vorderde bleek Victoria’04 niet bij machte om het tij
te doen keren en kreeg nauwelijks nog kansen.

In de slotfase pakte Lyra de volle winst. Bij weer een aanval op het doel van Victoria’04 viel er ruimte achter de laatste linie, waardoor de spits van Lyra alle ruimte kreeg om doeltreffend uit te halen: 2-1. In de resterende tijd hield de thuisclub het slot op de deur. De Vlaardingse formatie droop teleurgesteld af naar de thuishaven.

Klik op sc Victoria’04 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op sc Victoria’04 voor meer informatie over de club.