Wedstrijdverslag Excelsior’20 – Victoria’04

0
147
Excelsior'20 - Victoria'04
Bron: Bas Fotografie

Op Thurlede ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd, waarin het bezoekende Victoria’04 het de koploper Excelsior’20 vrij lastig maakte. De Vlaardingse formatie knokte voor elke meter terreinwinst en met de uitblinkende doelman Dion Engelbrecht werden de Schiedamse speldenprikken telkens onschadelijk gemaakt.

De achterhoede van Victoria’04 wist keer op keer het antwoord op het gevarieerde aanvalsspel van de Excelsior’20. In de omschakeling werd het doel van de gastheren gezocht en binnen het kwartier met succes. Een vrije trap genomen door Jur de Visser belandde precies op het hoofd van Nailey Girigorie, die de boogbal over de mistastende doelman van Excelsior’20 in het netje zag belanden: 0-1. De thuisclub zocht nog fanatieker de aanval, maar voor de Vlaardingse achterhoede was de nul heilig. Victoria’04 werd naar achteren gedrongen en wist de voorsprong vast te houden tot aan de rust.

Tijdens de gang naar de kleedkamers ontstond er een vervelend incident, dat twee rode kaarten opleverde. Beide teams dienden de tweede helft te gaan spelen met elk 10 spelers.

Victoria’04 trachtte met man en macht de voorsprong te verdedigen. Excelsior’20 liep zich telkens vast in de muur van Vlaardingse verdedigers. Naarmate de wedstrijd vorderde, ging Excelsior’20 steeds maar aanvallender spelen. Victoria’04 kreeg daardoor alle ruimte om te counteren. Tien minuten voor tijd profiteerde Owen Passon van de hem geboden ruimte, maar zijn doortocht naar het doel van Excelsior’20 werd op onjuiste wijze een halt toegeroepen met weer een rode kaart tot gevolg. De terecht toegekende strafschop werd feilloos benut door Nick Rutten: 0-2.

In de rommelige slotfase wist het tiental van het hard werkend Victoria’04 de winst veilig te stellen op het negental van Excelsior’20.

Klik op sc Victoria’04 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op sc Victoria’04 voor meer informatie over de club.