We trappen af met Marlies Terlouw van VVAC

0
198

Marlies Terlouw maakte al op jonge leeftijd haar debuut in het eerste van de dames van VVAC. Nu is de rechtsbuiten niet meer weg te denken uit het elftal. De 22-jarige Terlouw heeft afgelopen zomer niet stilgezeten. Wij spraken met de buitenspeelster over de zomerstop, haar carrière en de verwachtingen voor komend seizoen.

Terlouw blikt terug op haar carrière tot nu toe. “Toen ik tien jaar oud was ben ik begonnen bij de voetbalclub VVAC uit Ottoland. Ook na 13 jaar is dit nog steeds de plek waar ik met veel plezier voetbal en ken ik eigenlijk geen andere club. Na een aantal leerzame en leuke jaren in de jeugd heb ik als 15-jarige mijn debuut gemaakt in het eerste elftal van de dames. Onder leiding van trainers Arthur Dorree en Francis van der Grijn ben ik ondertussen alweer bezig aan mijn zevende seizoen bij het eerste van de dames van VVAC.”

Ondanks dat Terlouw zeker is van haar plek, heeft ze niet stilgezeten afgelopen zomer. “Samen met nog wat andere meiden uit het team sporten we bij Basic Fit, hier waren wij gedurende de zomerstop dan ook regelmatig te vinden. Verder hebben we miljoenen ommetjes gelopen en kilometers geskeelerd. We kwamen dan ook mega fit bij onze eerste training aan.”

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020Terlouw stelt daarom ook hoge eisen aan haarzelf. “Ik wil veel goede wedstrijden spelen en scherp zijn voor het doel. Daarnaast wil ik dit seizoen mijn linkerbeen wat verbeteren, want die kan nog wel heel wat verbeterd worden.” Naast persoonlijke doelen, sprak Terlouw zich ook uit over de doelen van het team. “Eigenlijk moeten we alles winnen wat er te winnen valt. Dit is het winnen de beker, het kampioenschap en promoveren naar de tweede klasse! We gaan ons best doen om zo hoog mogelijk te eindigen met het team en alles eruit halen wat erin zit.”

Er zijn geen wijzigingen binnen het team ten opzichte van vorig seizoen, dit betekend dat zij voort kunnen borduren op het afgelopen seizoen. “We spelen eigenlijk al jaren met hetzelfde team. We zijn goed op elkaar ingespeeld en dat zie je terug in de ranglijst. Elk seizoen draaien we weer bovenaan mee!” Terlouw blikt vooruit op komend seizoen. “Op dit moment zitten we middenin een lastige bekerpoule, maar zeker niet onmogelijk. Ik verwacht dan ook dat we doorgaan naar de volgende rondes. Wat betreft de competitie verwacht ik dat we het onze tegenstanders weer erg lastig kunnen maken en bovenin mee gaan draaien om het kampioenschap. De kans is dan ook heel erg groot dat we volgend seizoen in de tweede klasse terug te vinden zijn.”

Klik voor hier voor meer informatie over VVAC.
Klik hier meer artikelen over VVAC.