‘We staren ons bij HBC’22 niet puur blind op de resultaten’

0
207
HBC'22

Wanneer puur wordt gekeken naar de sportieve prestaties dit seizoen, die zou concluderen dat men bij HBC’22 in zak en as zou zitten. De jonge fusieclub Hoofdplaat Biervliet Combinatie heeft zich allang verzoend met degradatie naar de vijfde klasse van het zaterdagvoetbal. Toch is Maarten Thomaes vooralsnog niet in paniek. ‘De sfeer onderling is nog altijd prima en dat is op dit niveau tot heel belangrijk.’ 

De 22-jarige linkspoot speelde heel zijn leven voor Biervliet, totdat het in 2022 officieel samenging met buurman Hoofdplaat. “Dat was in het begin wel even wennen, maar we kenden al veel spelers van elkaar dus op zich mogen we niet ontevreden zijn over hoe het nu gaat. Puur sportief gezien valt het misschien tegen, maar de onderlinge verhoudingen zijn erg goed. Dat we volgend seizoen in die nieuw te vormen vijfde klasse gaan uitkomen is jammer, maar we hadden vooraf wel sterk rekening gehouden met dit scenario.”

De naam Thomaes is binnen HBC’22 eentje die je op het wedstrijdformulier veelvuldig tegenkomt. Want naast de behendige buitenspeler, die zowel in de aanval als op het midden uit de voeten kan, speelt ook de jongere broer van Maarten en een vijftal neven en achterneven bij de club. “We zijn dus heel goed vertegenwoordigd. Maar het is voor mij vooral heel leuk om samen met mijn broertje in hetzelfde team te spelen. Je deelt dezelfde passie voor het voetbal en om dat met elkaar te kunnen beleven is voor mij speciaal.”

Het is dan ook een uitgemaakte zaak dat Maarten, die inmiddels in Breskens woont en werkzaam is bij online groothandel Behave in Aardenburg, komend seizoen ook het grijs-rood-geel van HBC’22 zal dragen. “Zonder twijfel! Ik speel met vrienden en samen met mijn broertje puur voor het plezier. We zijn een relatief jonge groep en merk dat we wekelijks wel progressie maken. Niet altijd nog terug te zien in de resultaten op zaterdag, maar ik zie de toekomst positief tegemoet. Als we deze groep bij elkaar houden, het liefst met links of rechts nog wat extra spelers erbij.

Klik op HBC’22 voor meer informatie over de club
Klik op HBC’22 voor meer artikelen over de club.