‘We hebben te vaak niet het maximale eruit gehaald’

0
140

VOGELWAARDE – Nadat eindelijk na vele jaren weer een kampioenschap kon worden gevierd op Vogelwaarde, degradeert de club na slechts één seizoen weer terug naar de vijfde klasse van het zondagvoetbal. En kan de ploeg van verdedigers Rob Hermus weer opnieuw gaan strijden voor promotie.

“Als we kijken naar dit seizoen, dan hebben we gewoonweg te weinig gescoord. Ook in wedstrijden waar we kansen genoeg hebben gehad, wilde de bal er af en toe gewoon niet in. Dan wordt het ook verdomde lastig om punten te pakken en dat is ook gebleken. In andere wedstrijden waren sommige tegenstanders kwalitatief beter en moet je realistisch zijn. We zijn dit seizoen ook regelmatig al in het eerste kwartier op achterstand gekomen en dan krijg je het in het restant logischerwijs lastig om dat om te buigen, zéker als je dan al niet veel scoort. We hebben dit seizoen veel pech gehad met blessures en in wedstrijden, waarin het allemaal net niet goed viel. Maar al bij al kunnen we stellen, dat we te vaak niet het maximale eruit hebben gehaald in wedstrijden.”

De snelle vleugelverdediger (24) heeft er inmiddels vijf seizoenen opzitten bij Vogelwaarde, waarvan nu dus een seizoen in de vierde klasse. “Ik heb de gehele jeugd bij v.v. Steen gespeeld. En mijn eerste seizoen, toen we ook in de vierde klasse speelden, heb ik niet meegedaan vanwege een zware knieblessure. Nu heb ik wel gespeeld en kijk over het algemeen wel redelijk tevreden terug op mijn eigen seizoen. Al kon het in sommige wedstrijden wel beter, maar ik denk dat ik zelf maar een paar wedstrijden het heb laten afweten. Voor mezelf is dat wel een doelstelling om dat te verbeteren en te proberen om die momenten eruit te halen. Dat is een drive voor mezelf in elk geval richting komend seizoen.”

Dat zal dus op een niveautje lager zijn, terug in de vijfde klasse. Er zal overigens nog wel het nodige wijzigen, want na vijf seizoen vertrekken Marc de Kunder en zijn assistent Henk Koekkoek naar hun vorige club v.v. Spui. Ze worden opgevolgd door Patrick Boute die overkomt van AVC Aardenburg. “Na vijf mooie jaren is het misschien wel tijd voor verandering. Marc is een goede trainer alleen kan het na vijf jaar toch goed voor de selectie zijn dat er een andere trainer voor de groep komt die misschien anders tegen bepaalde dingen kijkt. ik wens Marc en Henk dan ook veel succes bij spui. ook kijk ik uit naar volgend seizoen met Patrick. ik ken Patrick nog niet goed en ben dan ook benieuwd naar de trainingen en hoe hij langs de lijn is tijdens de wedstrijden.”

Hermus heeft nog geen moment spijt gehad van zijn overstap naar Vogelwaarde en voorziet volop kansen richting de toekomst. “De spelersgroep die we nu hebben heeft is gewoon echt leuk om mee te samen te voetballen. En ook buiten het veld is het een geweldige groep die veel met elkaar optrekt. Want voetbal draait immers niet alleen om presteren, want gezelligheid en plezier moet er ook zijn. En dat is hier volop aanwezig. Natuurlijk is de degradatie sportief jammer, maar het is dan aan ons om volgend seizoen te laten zien dat we dat niveau wel degelijk aankunnen.”