VVSB-zaterdag sneuvelt in stijl

0
139
vvsb-zaterdag

Het afscheid van VVSB-zaterdag was er eentje in stijl. De laatste zege van de competitie was de zesde zege op rij in de derde klasse A. Door een fraai ingekrulde vrije trap van Koen Damen won de ploeg van trainer Stefan Kraaijvanger van het Zoetermeerse DWO.

Volgend seizoen is er in de voetbalpiramide geen plaats meer voor de zaterdagtak. Door de komst van het weekendvoetbal was al aan het begin van het seizoen duidelijk dat de ‘zaterdag’ zou verdwijnen op sportpark De Boekhorst.

“De introductie van het weekendvoetbal komend seizoen heeft het zaterdagelftal de kop gekost”, zegt Tim van der Weiden, vicevoorzitter van VVSB. “Door het weekendvoetbal werden wij als vereniging gedwongen om een keuze te maken voor een speeldag. De tendens is de zaterdag. Het is natuurlijk niet voo niets dat we met ons vlaggenschip al onze thuiswedstrijden op zaterdagavond om zes uur speelden. Wij merken al jaren dat het voetbal op zondag steeds meer leeft. Dat heeft impact op je toeschouwersaantallen, maar ook op je vrijwilligers.”

“Bij onze laatste wedstrijd op zondag kwamen nog niets de helft van onze vaste aanhang opdagen. De zaterdag is een voetbaldag die leeft en daarom hebben ervoor gekozen om vanaf het nieuwe seizoen zaterdag als speeldag te hebben.”

Aangezien de KNVB niet toestaat dat een club twee teams op standaardniveau op dezelfde dag heeft spelen, werd de zaterdagtak de kind van de rekening. “Een keuze die we met pijn in ons hart hebben genomen omdat veel Noordwijkerhoutse jongens in het elfal voetbalden”, aldus Van der Weiden.

De zaterdag was aanvankelijk opgezet om de plaats in te nemen van het tweede zondagselectie-elftal. Het team moest als opstap dienen voor spelers naar het eerste zondagteam in de landelijke divisie. Vorig seizoen al besloot VVSB de doelen te verleggen naar het onder 23-elftal. Van daaruit moeten talenten de sprong naar de hoofdmacht worden gemaakt. Volgens Van der Weiden werkt dat prima. “Al de nodige spelers zijn doorgestroomd.”

Zaterdag-1 startte zes seizoenen geleden met alleen maar Noordwijkerhoutse jongens.  In het eerste jaar was er meteen succes, want onder leiding van trainer Rob Jonkman werd het kampioenschap behaald van de vierde klasse. Op het veld van Meerburg werd de promotie gevierd.

De start van het seizoen was slecht, want in de eerste wedstrijd werd nog met 4-1 verloren van Oegstgeest.

Het doel van dat eerste seizoen is om binnen twee jaar de stap naar de derde klasse te maken. VVSB gaat steeds beter presteren en vele fans trekken naar Zoeterwoude-Rijndijk om het aanstaande kampioenschap te vieren. Ook in de derde klasse doet VVSB het goed en haalt zelfs de nacompetitie met als inzet de tweede klasse.

VVSB probeerde dit seizoen spelers nog te verleiden voor een nieuw avontuur in het tweede e;ftal, maar moet echter met lege ogen toezien hoe de meeste spelers vertrekken of stoppen. Trainer Stefan Kraaijvanger gaat aan de slag bij tweedeklasser Oegstgeest en neemt vier spelers mee: Joost Bierhuizen, Victor Schipholt, Max van de Boog en Boy Jansen uit de onder 23.

Van Nispen profiteert eveneens van het stoppen van VVSB-zaterdag. De club uit De Zilk, roemloos gedegradeerd uit de derde klasse, biedt vanaf de zomer onderdak aan Tim Warmerdam, Berend de Jong, Joris Aartman, Walter Alkemade, Bergano Sartiben Koen Damen. Stefan Immerzeel verkast naar Kagia. Tien andere spelers hebben aangekondigd te stoppen.

Van de staf blijft Michael Kaptein op De Boekhorst. Hij wordt toegevoegd aan de staf van het VVSB-vlaggenschip.

Klik op VVSB voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VVSB voor meer informatie over de club.