VVIJ JO9-1 weet wel wat winnen is.

VVIJ Jongens onder de 9 jaar wordt geleid door oud-speler Leon van der Zee. ,,Het team is zeer talentvol en speelt inmiddels alweer twee jaar samen”, vertelt hij. ,,In het seizoen 2016/17 begon deze groep in de eerste klasse waar zij met vlag en wimpel kampioen werden. Er werd slechts eenmaal niet gewonnen. Die wedstrijd eindigde in een gelijkspel”, herinnert Van der Zee zich.

In de voorjaarcompetitie van 2017 werd besloten de overstap te maken naar de hoofdklasse, afdeling 13. Volgens Van der Zee was het even wennen. ,,Maar uiteindelijk werd de ploeg ook in deze klasse met groot machtsvertoon kampioen. Eén wedstrijd werd verloren en de rest van de wedstrijden wonnen we.”

Onze jongens hebben een hoop geleerd. Ze denken nu sneller, zijn assertiever en dominanter. Bovendien is hun handelingssnelheid omhoog gegaan.” Van der Zee is trots op het feit dat één van zijn talenten de overstap heeft gemaakt naar de jeugdafdeling van FC Utrecht.  Momenteel speelt de IJsselsteinse ploeg in de Hoofdklasse 2.3. Hierin gaat het de jongens ook voor de wind.

,,Na zeven wedstrijden waren we nog steeds ongeslagen”, weet Van der Zee. ,,Nog vier te gaan en dan mogen ze weer de platte kar op!” Het geheim van het succes zit volgens de leider in veel spelvreugde, uitdaging, humor, structuur, persoonlijke aandacht en teambuilding. ,,Dan kun je het ver brengen!”

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

RKVV Roosendaal MO15-1 gaat voor het hoogste haalbare!

Vandaag spreken we met Michel Gremmen; trainer/leider RKVV Roosendaal Meiden onder 15-1. Dit gezellige damesteam is door jaren heen...

Eliza Umans: van speelster naar trainster bij VVOG

Eliza Umans stopte op 21-jarige leeftijd met voetballen bij VVOG. “Ik raakte het plezier kwijt”, vertelt Umans. De oud-speelster...

Cluzona Dames 1 kent elkaar door en door!

Cluzona Dames is 1 is een gezellig en jong team dat graag presteert in de eerste, tweede maar ook...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.