VVIJ JO9-1 weet wel wat winnen is.

0
152

VVIJ Jongens onder de 9 jaar wordt geleid door oud-speler Leon van der Zee. ,,Het team is zeer talentvol en speelt inmiddels alweer twee jaar samen”, vertelt hij. ,,In het seizoen 2016/17 begon deze groep in de eerste klasse waar zij met vlag en wimpel kampioen werden. Er werd slechts eenmaal niet gewonnen. Die wedstrijd eindigde in een gelijkspel”, herinnert Van der Zee zich.

In de voorjaarcompetitie van 2017 werd besloten de overstap te maken naar de hoofdklasse, afdeling 13. Volgens Van der Zee was het even wennen. ,,Maar uiteindelijk werd de ploeg ook in deze klasse met groot machtsvertoon kampioen. Eén wedstrijd werd verloren en de rest van de wedstrijden wonnen we.”

Onze jongens hebben een hoop geleerd. Ze denken nu sneller, zijn assertiever en dominanter. Bovendien is hun handelingssnelheid omhoog gegaan.” Van der Zee is trots op het feit dat één van zijn talenten de overstap heeft gemaakt naar de jeugdafdeling van FC Utrecht.  Momenteel speelt de IJsselsteinse ploeg in de Hoofdklasse 2.3. Hierin gaat het de jongens ook voor de wind.

,,Na zeven wedstrijden waren we nog steeds ongeslagen”, weet Van der Zee. ,,Nog vier te gaan en dan mogen ze weer de platte kar op!” Het geheim van het succes zit volgens de leider in veel spelvreugde, uitdaging, humor, structuur, persoonlijke aandacht en teambuilding. ,,Dan kun je het ver brengen!”