VV Spirit wint eerste wedstrijd na coronastop makkelijk

0
113

Spirit heeft zaterdag vrij gemakkelijk met 4-0 gewonnen van zondags 1e klasser Hillegersberg.
Het was exact 9 maanden terug toen Spirit zijn laatste thuiswedstrijd speelde.

Thuis tegen Alexandria’66 werd verloren met 1-3. De Ouderkerkse ploeg startte de competitie niet goed, want ook de 2e speelronde, op bezoek bij Pelikaan ging ook verloren (1-0). Corona kwam weer opzetten waardoor de 2 wedstrijden daarna werden afgelast. De coronasituatie in Nederland werd erger, met als gevolg dat vanaf het weekend van 17 oktober de gehele competitie werd stopgezet en niet meer werd hervat.

Vanaf toen moest trainer Richard van Cappellen gaan improviseren. Spirit mocht wel doortrainen, maar in groepjes van 4 spelers op 1,5 meter afstand. Door de versoepelingen die later kwamen kon er steeds meer gedaan worden, maar wedstrijden waren lang niet toegestaan. De laatste weken mocht er onderling gespeeld worden waarbij Spirit 2, eerst gemixt, de enige sparringpartner was.
Afgelopen zaterdag werden wedstrijden weer mogelijk. Voor spelers en staf een verademing. En fijn om dit ‘verloren’ seizoen toch nog af te kunnen sluiten met echte wedstrijden.
Spirit, waarbij jeugdspeler Jéziël van der Zijde zijn debuut als basisspeler maakte, begon sterk tegen de Rotterdammers. De fanatieke selectie startte feller en combineerde naar hartenlust door de verdediging van Hillegersberg. Dat resulteerde al bijna in de eerste minuut in een doelpunt. Na ruim 20 minuten spelen kwam dat doelpunt er toch. Laurens Visser zette zijn tegenstander te kijk door de bal door zijn benen te spelen en gaf een schitterende steekpass op Ruben Slooff die beheerst de 1-0 op het scorebord zette. Even later zag de spits een lob net over het doel gaan. De 2-0 liet niet lang op zich wachten. Met een goede loopactie van Tim van der Zee omzeilde hij buitenspel het hield het hoofd cool oog in oog met de Rotterdamse doelman.

Spirit speelde geconcentreerd. Achterin had het zijn zaakjes in orde en gaf het geen opgelegde kansen weg. Bastiaan Haasnoot hoefde dan ook nauwelijks in aktie te komen. De doelman speelde (voorlopig?) zijn laatste wedstrijd voor Spirit 1. Hij heeft te kennen gegeven te willen stoppen als 1e doelman. Hij blijft wel betrokken bij het eerste team, zal blijven trainen en zal beschikbaar zijn om in noodgevallen het Ouderkerkse doel te verdedigen. Wouter Korteweg zal volgende week zijn plaats innemen onder de lat. De Ouderkerkse nieuweling zat zaterdag nog op de bank.
De 2e helft gaf hetzelfde spelbeeld als voor de rust. Laurens Visser maakte aan de kleine hoop voor Hillegersberg, om nog iets van de wedstrijd te maken, een eind (3-0). Na ruim een uur spelen bepaalde Tim van der Zee de eindstand op 4-0. Hij omzeilde simpel de knullig uitkomende en vallende keeper en kon rustig de bal het doel inlopen.

De score had eigenlijk nog veel groter kunnen zijn. Invaller Christian Schrader mikte de bal net aan de verkeerde kant van de paal. Lucas Bos zag zijn doelpunt wegens buitenspel afgekeurd worden. De solo van Tim van der Zee vooraf gaand aan de pass kreeg daardoor minder waarde. De invaller, die daarmee ook zijn officiële debuut maakte in Spirit 1, kreeg nog 2 mogelijkheden. Eén schot ging voorlangs. De andere had misschien wel de mooiste van het seizoen kunnen zijn. Vanuit de middencirkel lobte hij de bal over de keeper van Hillegersberg. Helaas ging zijn poging naast het doel.

Volgende week speelt Spirit nog een vriendschappelijke wedstrijd. In en tegen Nieuwerkerk wordt het seizoen definitief afgesloten.

Klik hier voor meer informatie over VV Spirit.