VV Oostkapelle/Domburg begonnen aan voorbereiding

0
123

Oostkapelle – 10 oktober 2020, dat was de laatste keer dat Oostkapelle/Domburg een officiële wedstrijd speelden. De met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Axel. De beelden zijn nog steeds terug te vinden op YouTube omdat toen vanwege de Coronabeperkingen de wedstrijd via Livestream beschikbaar werd gemaakt voor de supporters die thuis mee wilden kijken. Maar goed, op de dag van de eerste oefenwedstrijd als voorbereiding op hopelijk wel een normaal seizoen, in Kamperland tegen VV De Bevelanders was dat inmiddels 308 dagen geleden. Nadat de trainingen op 3 augustus gestart waren, waren de spelers die erbij konden zijn (sommigen nog geblesseerd en anderen werken of nog genietend van een vakantie) blij om eindelijk weer een wedstrijd te kunnen spelen.

Het werd al snel duidelijk dat de spelers er zin in hadden. De Bevelanders kwam er niet aan te pas. Het eerste doelpunt werd gemaakt door aanvoerder Jochem uit een penalty. Dat was in de 8e minuut. Het volgende doelpunt was van Levi waarna De Bevelanders terugkwam op 1-2. Nog voor de rust maakten wederom Levi en daarna Maarten er 1-4 van. Na de rust is het Jens die na een minuut of 4 een mooie combinatie doeltreffend afrondt waarmee de stand op 1-5 komt. Maar nog vinden de spelers het niet genoeg en Mark en Bas brengen de stand op 1-7. Een minuut of vijf voor het einde van de wedstrijd maakt De Bevelanders nog de 2-7. Al met al een goede eerste oefenwedstrijd met genoeg mooie momenten voor de bezoekers maar ook leermomenten voor het team.

Op dinsdagavond 17 augustus stond de volgende wedstrijd op het programma. Ditmaal een wedstrijd als onderdeel van het Borsele Sloepoort Cup toernooi. Tegenstander was Zeelandia/Middelburg en de verwachting was dat we van die ploeg wel wat meer tegenstand konden verwachten dan van De Bevelanders. Zeelandia/Middelburg heeft grote ambities en heeft de selectie aanzienlijk versterkt. Het zou dus een mooie test worden om te zien hoe we er na 2 weken trainen voor stonden.

Het veld lag er goed bij. Door de regen waren de lijnen niet heel goed zichtbaar maar een kniesoor die daarop let. Er kon weer een wedstrijd gespeeld worden en iedereen had er weer zin in. Al snel bleek dat de teams toch niet zo aan elkaar gewaagd waren als we vooraf misschien gedacht hadden. Zeelandia/Middelburg had wat afwezigen maar dat gold ook voor ons. We begonnen de wedstrijd met veel balbezit en enkele goede aanvallen. Verdedigend kwamen we niet echt in de problemen. Zeelandia/Middelburg probeerde met lange ballen achter onze verdediging ons met hun snelle voorhoedespelers te verrassen. Maar daar trapten we niet in. Dion speelde ver voor zijn goal en kon zo een aantal diepe ballen onderscheppen.

Het was in de 38e minuut dat Jiri, die een solide pot op het middenveld speelde, die van buiten de 16 met een bekeken schuiver de 1-0 binnenschoot. Dat was tevens de ruststand. Na de rust duurde het een goede 12 minuten voordat Levi de bal goed voorgaf aan Bas die de 2-0 kon binnenkoppen. Een goede minuut later was het Sven die de 3-0 kon maken.

Het spel zag er goed en energiek uit. Zoals gezegd, de spelers hadden er duidelijk zin in. Een voorbeeld daarvan werd gegeven door Bas. Hij stoomde op aan de linkerkant en passeerde spelers alsof ze er niet stonden waarna hij ook maar besloot om dat maar de scoren en daarmee de 4-0 maakte. Daarmee was zijn honger naar doelpunten nog steeds niet gestild want even later stond hij aan het einde van een mooie aanval die door Maarten werd opgezet en waarbij Levi hem een niet te missen kans bood. Dat deed hij dus ook niet en daarmee bepaalde hij de eindstand op 5-0. Wederom een goede oefenwedstrijd en ook weer genoeg te genieten voor het publiek en onze supporters.

De winst op Zeelandia/Middelburg betekende dat we zaterdagavond 21 augustus opnieuw in Nieuwdorp mochten aantreden. Ditmaal tegen de winnaar van de wedstrijd Patrijzen Kloetinge O.23. De laatstgenoemde had die wedstrijd gewonnen en was dus onze tegenstander.

Doordat het zaterdag was en de wedstrijd om 18 uur gespeeld moest worden mistten we wat spelers die moesten werken en daarnaast waren er nog enkelen geblesseerd of met vakantie. We moesten het dan ook doen met maar 2 wisselspelers. Maar goed, nog steeds kwaliteit genoeg om er een leuke pot voetbal van te maken. Wat leeftijd betreft konden we ook wel onder 23 genoemd worden.

De wedstrijd zelf verliep stroef. We hadden het meeste balbezit en ook aan kansen ontbrak het niet. Sven scoorde na het missen van een stuk of 3 kansen in de 15e minuut de 1-0. Kloetinge beperkte zich eigenlijk voornamelijk tot verdedigen en counteren. Het beste van het spel was voor ons. Maar het sprankelende dat we met momenten hadden gezien tijdens de vorige 2 wedstrijden was er niet meer. Verschillende spelers waren toch wat vermoeid van het schema van trainen en wedstrijden om de dag. Niet erg want daar is tenslotte een voorbereiding voor. Gelukkig hebben we een aantal spelers die op verschillende posities uit de voeten kunnen zodat we ook met maar 2 wissels toch de balans in het elftal konden houden. Overigens was Jeffrey uit de 2e selectie een van de twee wissels en hij stond zn mannetje. Hield zich aan de gemaakte afspraken en toonde dat hij blij was erbij te zijn.

Zoals gezegd, de vermoeidheid begon zijn tol te eisen waardoor Kloetinge in de tweede helft wat vaker tot een gevaarlijke aanval kon komen als was het dan weer Dion die de gelijkmaker kon voorkomen. Toch wat het in de 64 minuut dat Kloetinge na een afgeslagen corner toch de 1-1 kon maken. Een vlammend schot bijna vanaf de achterlijn was ook Dion te machtig. Deze goal was typerend voor ons spel op dat moment. Weinig energiek en na een corner niet vooruit lopen maar blijven staan en zelfs achteruit lopen. Geen druk op de bal en kijken wat de tegenstander gaat doen en daarmee een tegendoelpunt incasseren. Toch weer een leermomentje..

Het cliché dat de partij die kansen niet benut uiteindelijk het deksel op de neus krijgt was ook in deze wedstrijd weer waar. We creëerden een karrevracht aan kansen waarbij er nog een bal op de lat kwam en zelfs 2 keer op de paal binnen 2 seconden maar hij ging er niet in. We eindigden zodoende de wedstrijd met een 1-1 stand en dat betekende dat 3 spelers van elke ploeg een penalty moesten gaan nemen. Aanvoerder Jochem opende dat bal maar niet zoals het hoort. Hij schoot namelijk slap in en ook nog eens recht op de keeper. Die had dus geen probleem om de bal te stoppen. Kloetinge wist de eerste penalty wel te benutten. De volgende was voor Jens maar die volgde het voorbeeld van zn captain en mistte ook. Vervolgens stopte Dion de penalty van Kloetinge waarna Bas ons in de race kon houden. Die deed dat door onberispelijk binnen te schieten. Nu was het aan Kloetinge om de wedstrijd te beslissen en dat was ook het geval.

Klik hier voor meer informatie over VV Oostkapelle/Domburg.
Voor meer artikelen van VV Oostkapelle/Domburg klik hier.

Bron: VV Oostkapelle/Domburg