VV Lekkerkerk wint met 2-1 van CKC ook 2e ronde nacompetitie

0
133

Gisteren speelde Lekkerkerk thuis de 2e wedstrijd van de nacompetitie tegen CKC uit Kralingseveer. CKC was als 2e geëindigd in de 4e klasse E en was in de 1e ronde met 6-3 de bovenliggende partij tegen VFC uit Vlaardingen. Lekkerkerk was vorige week te sterk voor Gouda en won uiteindelijk na een prima 1e kwart van de wedstrijd en 2 doelpunten in de slotfase verdiend van Gouda.

Door wat spionagewerk bij de midweekse wedstrijd van CKC-VFC had trainer Hans den Besten een prima beeld van de kracht van vooral de aanvallers van CKC. De opdracht aan de Lekkerkerkse verdedigers was dan ook om die 3 spelers geen millimeter ruimte te geven vanaf de 1e tot de laatste minuut. Daarnaast had aanvoerder Pim Molenaar de taak om de creatiefste middenvelder van de bezoekers uit te schakelen en daar waar mogelijk te overlopen. Het tactische plan van de trainer werkte vanaf het eerste fluitsignaal prima. Lekkerkerk was de bovenliggende partij en zette CKC direct vast op het gehele veld. De aanvallers van CKC kregen geen centimeter ruimte en de Lekkerkerkse aanvallers zette veel druk op de verdediging van de bezoekers. Dat resulteerde al in de 6e minuut tot de 1-0. Doorjagen van Patrick Prevo en Stan Burggraaf leidde tot een te korte terugspeelbal die door Stan werd opgepikt. Vervolgens omspeelde Stan de keeper van CKC en tikte vanuit een lastige hoek toch nog prima binnen. Bij een spaarzame uitval van CKC na 10 minuten maakte Kevin van Gent een overtreding waar hij direct een gele kaart voor kreeg. Op zich was de kaart te billijken maar in het vervolg van de wedstrijd loste de onberekenbaar leidende scheidsrechter soortgelijke overtredingen op met een vermanend praatje. In het vervolg van de 1e helft creëerde Lekkerkerk nog een aantal goeie kansen met name uit hoekschoppen. Vooral de prima spelende Alex Velsink kreeg de bal een aantal keren niet goed op zijn hoofd. Een prachtige volley van de zeer gedreven spelende Martijn de Jong werd in de 38e minuut nog net onder de lat vandaan getikt door de keeper van CKC. De enige kans voor CKC kwam pas in de 45e minuut. Bij een corner ging gelukkig voor Lekkerkerk de bal aan iedereen voorbij en zo werd de rust met een verdiende 1-0 voor de thuisploeg bereikt.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Lekkerkerk liet CKC wel wat meer voetballen maar in de omschakeling waren de grootste kansen voor de thuisploeg. Helaas kon de geblesseerd geraakte Stan Burggraaf in de 55e minuut niet verder en werd vervangen door Pieter Otten. In de 60e minuut kreeg Martijn de Jong een prachtige kans om de 2-0 binnen te koppen. Na een vloeiende aanval legde Alex Velsing de bal loepzuiver op het hoofd van Martijn. Helaas ging de bal aan de verkeerde kant van de paal naast het doel. Twee minuten later stond het ineens 1-1. Bij de 1e echte kans voor CKC in de 2e helft was het gelijk raak. De 1e poging kon de goed keepende Robin Schiedon nog keren, maar de terugspringende bal kon toch weer voor het doel gebracht worden waar de inkomende rechtsbuiten de bal van dichtbij kon binnentikken. Zo kon Lekkerkerk dus weer op jacht naar de voorsprong. Door met volle inzet en beleving te blijven spelen drukte de thuisploeg CKC weer helemaal terug. In de laatste minuut van de officiële speeltijd had Lekkerkerk de winst kunnen grijpen. Na een prachtige kopbal van Martijn de Jong kon de bal nog net van de lijn gehaald worden. De rebound werd door aanvoerder Pim Molenaar helaas over geschoten. Na deze kans floot de scheidsrechter voor einde wedstrijd en konden Lekkerkerk en CKC zich op gaan maken voor een verlenging van 2 x 15 minuten.

Na 5 minuten in de verlenging kwam Lekkerkerk ineens met 10 man te staan. Na vasthouden van Kevin van Gent besloot de scheidsrechter van dienst op advies van de grensrechter een 2e gele kaart te geven. De grensrechter had echter eerst voor de 1e overtreding moeten vlaggen. De speler van CKC kreeg de bal in zeer duidelijke buitenspelpositie en daarna pas hield Kevin de aanvaller licht vast. Een duidelijke fout van het arbitrale duo. Vanaf dat moment moest Lekkerkerk het zien te redden met een mannetje minder. Lekkerkerk durfde het aan om gewoon 1 op 1 te gaan spelen zonder laatste man. De beloning daarvoor kwam in de 102e minuut. Martijn de jong kopte prachtig binnen na een mooie voorzet van Brian Martens. De kopboogbal viel tegendraads binnen in de verre hoek. Lekkerkerk kreeg daarmee loon naar werken. Na deze goal werd de eerder voor Patrick Prevo ingevallen Brian Martens teruggehaald naar achteren en ging als laatste man spelen. In de laatste minuut speelde Bart Sterrenburg de opkomende Pim Molenaar vrij. Pim kon vrij doorlopen richting doel. Helaas schoot Pim net even te gehaast en zag zijn poging over het doel verdwijnen. Lekkerkerk haalde met 2-1 de rust van de verlenging. In de 2e helft van de verlenging bleef Lekkerkerk met 10 de gevaarlijkste ploeg. In de 110e minuut ging Bart Sterrenburg alleen op de keeper af. Voordat hij kon schieten werd hij door een verdediger omver gekegeld. Maar de scheidsrechter en ook zijn assistent weigerden onterecht de bal op de stip te leggen. In zijn poging om de bal weer te veroveren ging Bart achter de verdediger aan. Met een sliding van achteren probeerde hij de bal te veroveren, maar hij raakte daarbij de verdediger. De scheidsrechter bestrafte de overtreding met direct rood waar wellicht ook gewoon een gele kaart had volstaan. Lekkerkerk moest dus vanaf dat moment met 9 man de zege veilig stellen. Twee minuten na de rode kaart beging een speler van CKC een soortgelijke overtreding als Bart en die kreeg daarvoor wel een gele kaart. Daarmee maakte de scheidsrechter een 2e fout in het nadeel van de thuisploeg. In de 114e minuut raakte bij Keeper Robin Schiedon een vinger uit de kom na een duel in het strafschopgebied. De behandeling duurde ongeveer 3 à 4 minuten. In het restant van de tijd en de onterecht lange extra tijd van 8 minuten probeerde CKC nog de gelijkmaker te forceren maar Lekkerkerk haalde de zege binnen. Na 128 minuten voetbal stond er 2-1 op het scorebord.

Lekkerkerk boekte een verdiende overwinning op een prima tegenstander. Het tactische plan van trainer Hans den Besten werd door de spelers van Lekkerkerk zeer goed uitgevoerd. Met volle inzet, beleving en strijd werd de finalewedstrijd van de nacompetitie gehaald. De enige aanmerking was dat de thuisploeg de wedstrijd niet eerder kon beslissen. Ook de 2 uitsluitingen voor de komende wedstrijd levert de trainer wel wat hoofdbrekens maar zijn ervaring levert ongetwijfeld een prima oplossing op. Volgende week wacht weer een zware wedstrijd tegen de buren uit Bergambacht. Zij wisten in de slotfase de winst te behalen bij Victoria’04. In de 90e en 92e minuut scoorden zij de 1-1 en de 1-2. In het vooruitzicht staat dus een mooie derby met als inzet een plaats in de 3e klasse. Voorwaar een prachtige affiche. De finalewedstrijd wordt gespeeld op het Lekkerkerk-complex aan de Tiendweg-West. De aanvang is definitief vastgesteld op 15.00 uur.